najbolja hrvatska atletičarka

Pobjeda Sandre Perković na mitingu "Dijamantne lige" u Stockholmu

Sandra Perković
Sarah Meyssonnier/REUTERS
02.07.2023.
u 19:40

Po teškim vremenskim uvjetima, odnosno kiši zbog koje je bacački krug u Stockholmu bio sklizak Perković se najbolje snašla

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković pobjednica je natjecanja bacačica diska na mitingu "Dijamantne lige" u Stockholmu s rezultatom od 64.49 metara.

Po teškim vremenskim uvjetima, odnosno kiši zbog koje je bacački krug u Stockholmu bio sklizak Perković se najbolje snašla. Odlično je otvorila natjecanje i već u prvoj seriji bacila disk na 64.37 metara. U drugoj je seriji njezina sprava otišla još 12 centimetara dalje čime je potvrdila svoju 46. pobjedu na mitinzima "Dijamantne lige" u karijeri.

Drugo mjesto je sa 62.96m zauzela Nizozemka Jorinde van Klinken, a treće sa 62.33m Njemica Kristin Pudenz.

U Stockholmu je nastupila i aktualna olimpijska pobjednica u disku te vodeća u redoslijedu "Dijamantne lige", Amerikanka Valarie Allman, no ona je ostala bez plasmana jer je imala tri nespješna pokušaja.

U redoslijedu "Dijamantne lige" Allman je i dalje vodeća sa 23 boda, Perković je druga sa 21, dok je Van Klinken treća sa 18.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije