Igokea u ABA ligi

Pobjeda nad Partizanom kruna sjajne sezone u ABA ligi

13.03.2017.
u 07:00

Pobjedom nad beogradskim Partizanom košarkaški prvaci Bosne i Hercegovine momčad aleksandrovačke Igokee sjajno je završila sezonu u regionalnom natjecanju s polovičnim učinkom.

Ekipa Dragana Bajića završila je na peto, mjestu s polovičnim učinkom od po trinaest pobjeda i poraza.

Svih 26 susreta u ABA ligi odigrali su Blaž Mahkovic, Strahinja Mićović i Miroslav Pašajlić. Najučinkovitiji je bio James Robinson koji je u prosjeku imao 12,8 poena i pokazao je kako je pravo pojačanje jer je odlično vodio tim uz iskusnog Vuka Radivojevića.

Kontrolirali utakmicu

- Poslije sjajne sezone ovo je velika pobjeda nad ekipom koja se plasirala u play off regionalne ABA lige i koja je mnogo kvalitetnija od nas.

Utakmicu smo kontrolirali svih četrdeset minuta, a posebno bih istaknuo obranu, ni u jednoj četvrtini nismo primili više od dvadeset poena.

Napad je također sjajno funkcionirao. Lopta je išla brzo, tečno na tu agresivnu obranu, imali smo samo taj period u trećoj četvrtini kada nismo radili dogovoreno i kada je bilo ishitrenih šuteva pa smo im dopustili doći u egal.

Međutim, vratili smo se i zasluženo slavili. Ovo je rezultat ravan onom kada smo bili prvi u regionalnoj ligi, gledajući financije, kvalitetu momčadi i sve 
ostalo, istaknuo je trener aleksandrovačke momčadi Dragan 
Bajić.

Sjajni Vuk Radivojević s dvadeset postignutih poena bio je najzaslužniji za pobjedu prvaka Bosne i Hercegovine, a pogodio je i odlučujuću trojku za 70:61.

Timska pobjeda

- Nisam ja junak, to je naš tim koji je ostvario zaista sjajan rezultat. Ovo je bila timska pobjeda svih nas, kao, uostalom, i ukupni rezultat koji smo ostvarili u regionalnoj ligi. Inspiraciju sam našao poslije prve utakmice u Beogradu, to mi je bilo najlošije izdanje u profesionalnoj karijeri. Rekao sam kako želim to ispraviti i drago mi je što sam uspio. Htjeli smo na lijep način završiti ovogodišnje natjecanje u ABA ligi, osigurati to peto mjesto. Ovi momci, na čelu s upravom kluba, napravili su veliku stvar, s ovakvim proračunom, to je zaista velika stvar. Sad se okrećemo obrani naslova u BiH, rekao je Radivojević, kapetan Igokee. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije