BiH - ISLAND 3:0

Pobjeda na startu kvalifikacija za Euro 2024, Krunić i Dedić srušili Island

23.03.2023.
u 23:01

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine na sjajan način je otvorila kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se 2024. godine održati u Njemačkoj. Zmajevi su na Bilinom polju u Zenici svladali Island s 3:0, a dvostruki strijelac je bio Rade Krunić, dok je Amar Dedić jednom zatresao mrežu Islanda.

Iako je Island imao blagu inicijativu na samom startu susreta, Zmajevi su ti koji su prvi zaprijetili. Igrala se peta minuta kada je Demirović izašao sam na vratara Runarssona, ali je islandski čuvar mreže sjajno intervenirao.

Pet minuta kasnije nova prilika za bh. tim. Sjajni Amar Dedić je centrirao sa strane, a Demirović glavom šutirao u Runarssona.

U 14. minuti BiH je povela. Dedić je ponovno sjajno centrirao sa desne strane, Prevljakov odbijeni udarac dočekao je Krunić koji iz neposredne blizine pogađa za vodstvo BiH.

U 40. minuti Runarsson je drugi put morao vaditi loptu iz mreže. Ponovno je Dedić sjajno probio po desnoj strani i centrirao, ponovno Prevljak pokušao i ponovno Krunić matirao vratara gostiju.

S rezultatom 2:0 otišlo se na odmor a u drugo poluvrijeme Zmajevi su ušli rasterećeniji od gostiju i čekali strpljivo svoju priliku.

I dočekali su je u 64. minuti susreta. Briljantni Amar Dedić se lijepo namjestio nakon soloprodora, silovito šutirao i pogodio mrežu Runarssona.

Nakon toga Zmajevi su rutinski meč priveli kraju i došli do prve pobjede u novom ciklusu kvalifikacija. Treba istaknuti da je zadnjih deset minuta utakmice šansu dobio i najbolji strijelac Premijer lige, napadač aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine Zrinjskog Nemanja Bilbija.

U ostalim mečevima odigranim u okviru naše skupine Portugal je sa 4:0 svladao Lihtenštajn (Cancelo 8’, Silva 47’, Ronaldo 51’, Ronaldo 63’), dok je Slovačka remizirala sa Luksemburgom rezultatom 0:0.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije