prestižno natjecanje

Plivač Zrinjskog iz Mostara Ivan Ivanković predstavljao BiH na Europskom juniorskom prvenstvu u Litvi

Ivan Ivanković
09.07.2024.
u 20:58

Plivač SPK Zrinjski iz Mostara Ivan Ivanković vratio se iz iz Vilniusa se s Europskog juniorskog prvenstva. Uz Ivana su Bosnu i Hercegovinu na ovom prestižnom natjecanju predstavljali i mladi uspješni plivači i plivačice Plivačkog kluba Sport Time iz Sarajeva - Kenan Dračić, Arian Kadić, Iman Avdić i Zerina Vrabac pod vodstvom trenera Evelina Avdića.

Najperspektivniji mladi plivači iz cijele Europe zabilježili su svoje nastupe i pokazali svoje plivačko umjeće na ovom natjecanju koje se održalo od 2. do 7. srpnja 2024. godine. Litva je prvi put u povijesti bila domaćinom, a njezin glavni grad Vilnius ugostio je oko 900 sudionika, uključujući sportaše, njihove trenere, voditelje izaslanstava i servisno osoblje, suce natjecanja te goste iz europskih vodenih sportova, kao i velike skupine stranih navijača, piše pogled.ba.

Ivan Ivanković, član Sveučilišnog plivačkog kluba Zrinjski iz Mostara, zadovoljan je postignutim rezultatima i isplivanim vremenima. Utrku na 50 m slobodno isplivao je vremenom 23.94, a utrku na 100 m slobodno vremenom 52.02. Svojim je nastupom uspješno prezentirao vlastite plivačke mogućnosti, a uz to i promovirao svoj klub, rodni grad i državu kao član reprezentacije BiH. Budući da je ovo prvo Ivanovo iskustvo na velikim europskim natjecanjima, njegovi su rezultati jasan pokazatelj velikog napretka i najava budućih uspjeha. Ivan nastavlja s ozbiljnim treninzima i pripremama za nova plivačka pomijeranja granica.

Dugogodišnji trud i rad te veliko odricanje urodili su plodom s obzirom da su sama kvalifikacija i isplivane A norme za europsko prvenstvo u plivanju na 50 metarskim bazenima ogroman uspjeh kako za Ivana, tako i za SPK Zrinjski, posebno kad znamo da se treninzi izvode na 25 metarskom bazenu u Rodoču. Ivankovića su po povratku dočekali njegovi roditelji, sestra, treneri, kolege i kolegice iz kluba, njihovi roditelji, kao i članovi Uprave kluba te su mu pokazali koliko su ponosni na njega! 

SPK Zrinjski zahvaljuje Plivačkom savezu FBiH, Sportskom savezu Grada Mostara, Gradu Mostaru i svim prijateljima kluba na financijskoj podršci, kao i treneru Evelinu Avdiću na njegovu zalaganju i pratnji plivača. Također čestitamo na uspjehu i izvrsnim rezultatima članovima Plivačkog kluba Sport Time iz Sarajeva koji su, uz Ivana, ponosno predstavili svoju domovinu na Europskom juniorskom prvenstvu, navode iz SPK Zrinjski.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije