RUKOMET

Plemići ‘preplivali’ Drinu i ‘ohladili’ Goražde, Čapljini borba za goli ostanak

rukomet
Foto: VL FOTO
18.11.2013.
u 10:41

Igrači Zdravka Medića nisu podlegli bučnom ozračju u Goraždu

Uz vodeći dvojac Bosna - Čelik, trenutačno u najboljoj formi i rezultatskom nizu su rukometaši mostarskog Zrinjskog koji, ako nastave s ovakvim predstavama, mogu računati i na borbu za sami vrh prvenstvene ljestvice.

Uvjerljivi u Goraždu

Tako su plemići više nego uvjerljivo prošli i gostovanje u Goraždu gdje su domaćin i njihovi navijači bili sigurni u pobjedu i bijeg s dna ljestvice. No, igrači Zdravka Medića nisu podlegli uvijek bučnom ozračju na gostovanju u Goraždu pa su na kraju više nego zasluženo slavili rezultatom 33:27 i tako nastavili dugi niz utakmica bez poraza (u zadnje četiri utakmice Zrinjski ima tri pobjede i jedan remi). U redovima Zrinjskog dominirao je Dominiković s 12 pogodaka, a pratio ga je Herceg s devet postignutih pogodaka. U težoj situaciji su rukometaši Čapljine koji su u ovom 10. kolu doživjeli još jedan domaći poraz, ovaj puta od Vogošće s rezultatom 35:36, i tako se već sada doveli u jako tešku situaciju glede ostanka u rukometnoj Premijer ligi BiH. Opet su Čapljinci jako loše odigrali prvo poluvrijeme (21:15 za Vogošću) pa su u nastavku utakmice ubacili u brzinu više i stizali prednost, ali na kraju su ipak ostali kratkih rukava.

Bodovi ili oproštaj

Stoga igračima trenera Dragana Sutona preostaje da se u idućim utakmica čupaju „kako znaju i umiju“ za bodove spasa jer se u protivnom vrlo brzo mogu početi opraštati od premijerligaškog društva. Kada su u pitanju igrači Izviđača, onda je baš sve isto kao i u dosadašnjem dijelu prvenstva. Na gostovanju kod vodeće sarajevske Bosne skauti su pružili dosta jak otpor, ali su Sarajevo napustili s novim porazom (31:29) i tako nastavili neugodnu praksu da na gostovanjima ne osvajaju nit jedan bod. Ako ubrzo ne dođu do neke gostujuće pobjede, rukometaši Izviđača se mogu oprostiti od borbe za vrh, tj. za prvaka BiH, a koja je svih ranijih godina bila i obvezna za ljubuški muški rukomet. Ostali rezultati 10. kola: Čelik - Prijedor 43:32, Gračanica - Krivaja 39:27, Maglaj - Konjuh 16:22, Sloga - Derventa 35:35.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije