povijesna utakmica

Plemići optimistični - Legia kompletna

Football Soccer - Euro 2016 - Hungary Training - Centre Robert-Louis Dreyfus, Marseille, France - 17/6/16 - Hungary player Zoltan Stieber and Nemanja Nikolics during training.    REUTERS/Jean-Paul Pelissier
12.07.2016.
u 07:00

- Svi smo motivirani za ovu utakmicu protiv Legije te se nadamo kako ćemo pružiti najbolje od sebe. Sigurno je kako je prva utakmica velika prilika za nas. Igramo na svom terenu, ali nismo neiskusni da ćemo se zaletjeti bezglavo u napad. Ovo je i za nas igrače odlična prilika da vidimo gdje se nalazimo u odnosu na jake klubove kakav je definitivno Legia - kazao je kapetan Zrinjskog Pero Stojkić.

Stojkić je definitivno u pravu. U prvenstvu BiH konkurencija sigurno nije ni blizu one kakva je moguća već u 2. pretkolu Lige prvaka.

Mostar je dočekao još jednu povijesnu utakmicu. U gradu na Neretvi ponovno će se slušati službena himna Lige prvaka. U 2. pretkolu Lige prvaka danas će se od 18.30 sati pod Bijelim brijegom igrati utakmica Zrinjski - Legia.

Kvalitetan protivnik

Kao i uvijek pred sve utakmice u mostarskom klubu imaju oprezan pristup. Na konferenciji za medije pojavili su se šef struke Vinko Marinović te kapetan prve momčadi Pero Stojkić.

- Očekuje nas jedna uistinu teška utakmica s vrlo kvalitetnim protivnikom. Sam podatak kako Legia iz Varšave ima pet reprezentativaca koji su igrali na Europskom prvenstvu dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Nadam se kako će moji igrači sutra dati svoj maksimum i kako ćemo ostvariti povoljan rezultat, kazao je novinare trener Zrinjskog Vinko Marinović i dodao:

- Teško je reći koji bi nas rezultat zadovoljio u ovom trenutku. Sigurno kako bismo bili zadovoljni pobjedom bez primljenog pogotka. Ipak, vidjet ćemo što nas sve čeka na toj utakmici. Kada odmjerimo prvi put snage s našim protivnikom, najbolje ćemo vidjeti gdje smo i koliko vrijedimo - dodao je Marinović.

Optimističnije na ovu utakmicu gleda svlačionica Zrinjskog. Nogometaši plemićke momčadi jako su motivirani pred novi susret.

Optimizam

- Iako je Legia favorit, mislim kako i mi imamo određenu kvalitetu kojom im se možemo suprotstaviti. Vjerujem kako možemo izboriti povoljan rezultat. Prije dvije godine smo igrali u Ligi prvaka s Mariborom. Mislim kako je tada Maribor imao jaču momčad tada nego kakvu sada momčad ima Legia. Vidjeli ste kako smo dobro parirali Mariboru, a znamo kako je taj klub kasnije prošao u skupnu fazu Lige prvaka te tamo osvojio po koji bod. Nama je malo sportske sreće nedostajalo da izbacimo Slovence, samopouzdano je izjavio kapetan Zrinjskog Pero Stojkić.

Što se tiče Zrinjskog, on bi trebao nastupiti u trenutačno najjačem sastavu. Stanovitih je problema sa slomljenim prstom imao Peko, ali on bi s posebnom bandažom trebao zauzeti svoje mjesto u momčad. Probleme s ozljedom je imao i Barić, ali je i on zadnje treninge radio pod punim naporom.

- Naša liječnička služba će pokušati sve da Peku osposobi za sutrašnju utakmicu. Ja očekujem kako će on protiv Legije biti u sastavu - dodao je trener Zrinjskog koji se još osvrnuo na formu i kvalitetu prvaka Poljske.

- Posljednja utakmica Legije s Lechom u poljskom Super kupu sigurno ne oslikava stvarnu kvalitetu naših protivnika. Lech je slavio rezultatom 4:1, ali je ta utakmica praktično odlučena u zadnje dvije minute. Došlo je do nekih promjena u momčadi Legije, tako da je to možda bio razlog što su primili pogotke i doživjeli na papiru težak poraz. U tom susretu nisu nastupili reprezentativci koji su bili na Europskom prvenstvu, a prema našim informacijama, oni dolaze u Mostar te će vjerojatno neki od njih i nastupiti - dodao je Marinović.

Neće biti puno oslabljeni

Legiju bi trebalo bodriti oko 300 navijača. Oni će biti smješteni u takozvanom kavezu na gornjem dijelu zapadne tribine. Kapetan Stojkić je još jednom apelirao na navijače mostarskog kluba.

- Pozivam navijače da dođu u što većem broju, a mi ćemo dati svoj maksimum i nadam se izvući povoljan rezultat. Podrška navijača nam je puno značila u prošloj sezoni kada smo se borili za naslov, oni su uvijek bili uz nas.

Poljaci ne bi trebali biti pretjerano oslabljeni na prvoj utakmici. Njima se pridružilo nekoliko igrača koji su nastupali na Europskom prvenstvu za svoje reprezentacije, ali nije vjerojatno kako će svi oni početi utakmicu. Struka poljskog prvaka odmor je produžila samo pouzdanom stoperu Padzanu, dok će u kombinacijama za postavu ipak biti Nemanja Nikolić, njihov najbolji igrač Ondrej Duda, kao i iskusni veznjak Tomasz Jodłowiec. Na put je krenuo i francuski veznjak Thibault Moulin, koji je zbog ozljede napustio zadnju utakmicu s Lechom. U početnoj postavi bi se međutim trebali naći jedino Nikilić i Duda. Pitanje je doduše u kakvoj će formi biti spomenuti dvojac, s obzirom na to da nije ni imao pravi odmor nakon Eura. Uoči utakmice bilo je dosta govora kako će Poljaci po izostancima svojih najboljih igrača biti oslabljeni, ipak se čini kako to neće biti slučaj.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?