Plava bajka u Europi:

Plavi su ispred Milana i Celtica, uskoro će biti na među samom elitom

dinamo tottenham
02.10.2021.
u 11:44

Dinamo je, u odnosu na travanj kada je u Maksimiru izbačen moćni Tottenham, ostao bez trojice supervažnih igrača – Gvardiola, Majera i Jakića. A kada je još uslijedio i kiks protiv Šerifa te neulazak u Ligu prvaka, mnogi su pomislili da ova momčad više ne može nizati europske pobjede kao što nas je navikla protekle tri-četiri sezone. No igrači Dinama uvjerljivom pobjedom protiv Genka opet su pokazali da itekako imaju kvalitetu za nove europske podvige.

Da, Genk je također imao svoje šanse, ali pobjeda plavih na kraju je bila baš rutinska. Maksimirski klub nekad bi takve utakmice gubio, ali posljednje tri-četiri sezone gotovo u pravilu ih sve dobiva. Zato što ovaj Dinamo, odnosno njegovi igrači, ima gard šampiona. Uostalom, Ivanušec je uoči polaska u Genk rekao: “Mi smo Dinamo, nikog se ne bojimo, u Belgiju idemo po pobjedu.”

A tako su i odigrali. Maksimirski klub posljednjih je sezona nanizao pobjede protiv Tottenhama, CSKA, Fenerbahçea, Atalante, Benfice, Feyenoorda..., sve redom klubova velikog europskog pedigrea. I zato bez pretjerivanja možemo reći da je Dinamo europski velikan. Uostalom, prema klupskom koeficijentu Dinamo je trenutačno 33. klub Europe, a iza plavih su Valencia, Olympiakos, Celtic, Milan, Rangers, Marseille, Anderlecht, Athletic Bilbao, Galatasaray... A pošto im se iduće sezone iz koeficijenta briše loša sezona 2017./18., plavi će ući među 30, a možda i među najboljih 25 u Europi!  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?