Petrović: Ako se želimo još primaknuti Borcu, moramo vjerovati u sebe

Zrinjski
HŠK Zrinjski
20.04.2024.
u 10:24

Nakon uzvratnoga susreta polufinala Kupa BiH ove srijede u Mostaru (i prolaska Plemića na domaćem terenu u finale pobjedom od 3:0), Zrinjski danas ponovno igra protiv Sloge Doboj, ali ovaj put prvenstveni susret 27. kola Wwin lige BiH. U kratkom vremenu ove se dvije momčadi opet sastaju, a novi premijerligaški susret igraju danas (subota, 16 sati) u Modriči.

Nema nepoznanica

Mostarci će, podsjećamo, igrati finale Kupa BiH protiv Borca, prvi susret na rasporedu je u Mostaru 8. svibnja, dok je uzvrat u Banjoj Luci predviđen za 15. svibnja. Borac i Zrinjski ove sezone igraju najbolji nogomet. Borac je vodeći u ligi sa sedam bodova više od Zrinjskog, dok će se spomenute dvije momčadi u finalu Kupa BiH "potući" i za drugi trofej.

Općenito gledano, Borac je u boljoj situaciji, vodi na premijerligaškoj ljestvici, gdje ima gotovo nedostižnu prednost, dok i u finalu Kupa BiH, čiji prošlogodišnji trofej brani upravo Zrinjski, ima svojevrsnu prednost s obzirom na to da uzvrat igra na domaćem terenu. Ipak, na svima u Zrinjskom je dati maksimum na objema frontama i nadati se najboljem. Sve nas to dovodi do nove prvenstvene utakmice. Ako u Zrinjskom žele nastaviti vršiti pritisak na Banjolučane, Mostarci moraju danas pobijediti Slogu na gostovanju u Modriči.

- Trebamo dobro razmisliti za subotu, kakav sastav izvesti, ali izići će najbolji mogući, najsvježiji igrači. Mnogo utakmica smo igrali, više od 50 u ovoj sezoni, i pokušat ćemo izgurati još ovih nekoliko do kraja. Sloga je gotovo nepobjediva na svom terenu, barem je bila do poraza od Željezničara. Ali ako se želimo dodatno primaknuti Borcu, moramo vjerovati da to možemo i tako ulaziti u svaku utakmicu - kazao je još nakon kup-utakmice u srijedu trener Zrinjskog Željko Petrović.

Komentirao je trener Plemića i kako je teško igrati toliko puta u istom vremenu protiv istoga protivnika.

Peti put

- Znamo sve jedni o drugima, nije kolega Jagodić (trener Sloge, nap. a.) od jučer, ali ovo je peti put kako igramo. Rekao sam da se izljubimo za vikend pa da se više ne gledamo... Mi smo promijenili neke igrače, odmorili, gledamo dalje prema suboti pa onda ide Sarajevo, čeka nas maraton utakmica - dodao je trener Mostaraca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije