Od 2010. do danas

Peti naslov prvaka je kruna ove generacije Grude Centra

13.08.2016.
u 09:00

Mario Galić, Ivan Ćorluka, Ante Ćorluka, Boris Miloš, Ivan Šimić, Nikola Mikulić, Željko Galić, Goran Ćorluka, Ivan Mikulić i Ivan Galić. Imena su to pobjedničke momčadi Lige mjesnih zajednica općine Grude.

Pobjeda mogla biti izraženija

U finalu Grude Centar bio je bolji od Ružića rezultatom 3:1. Unatoč sjajnoj igri do kraja natjecanja, Ružići ipak nisu uspjeli zaustaviti favorite, ali biti viceprvak za ovako mladu ekipu izniman je uspjeh. Ante Ćorluka bio je zvijezda večeri, a osobito upečatljiv bio je posljednji pogodak pod gredu s velike udaljenosti. Njime kao da je poručio: “Gotovo je” i potpisao nedavnu izjavu svog kapetana Borisa Bobe Miloša: “Peti naslov bio bi kruna ove generacije”. Riječi su se ostvarile. Uz Ćorluku, gol je postigao i Nikola Mikulić, a najbolji igrač turnira je Ivan Ćorluka, Antin stariji brat. - Smatram kako smo zasluženo osvojili Ligu mjesnih zajednica. Protivnike smo shvatili ozbiljno i nismo dopustili iznenađenje. Pomladili smo ekipu i za nekoliko godina ćemo imati dobre igrače. To su još srednjoškolci, a pokazali su kvalitetu. Sad se nadamo dobrom rezultatu na Ligi Hercegovine jer, uz Antu Ćorluku, koji je profesionalni igrač, i nas nekoliko starijih, sve je moguće. Sigurno se nećemo predati bez ispaljenog metka, govori nam najbolji igrač Lige Ivan Ćorluka. Optimizam ulijevaju i obrane Marija Galića koji je disciplinirano i spretno čuvao vrata Centra tijekom cijelog natjecanja.

Dobra igra

Uz najboljeg igrača Ćorluku, dodijeljene su i ostale nagrade. Najbolji vratar lige je Petar Braćić iz Ružića, a najbolji strijelac je Ivan Pandžić iz ekipe Drinovci koji je sa 16 pogodaka vodio svoju momčad do završne večeri. Ali, u završnoj večeri je u super zanimljivoj utakmici treće mjesto pripalo Sovićima Donjim koji su pobijedili Drinovce 4:3. Soviće je do pobjede vodio njihov najiskusniji, ali i najbolji igrač Bruno Prlić koji je postigao 2 pogotka te je proglašen igračem utakmice, a Drinovci, od tri kaznena udarca s 10 m, dva nisu realizirali. S obzirom na to da je na ovogodišnjem natjecanju predstavljeno mnogo mladih igrača, zasigurno će godine koje slijede ponuditi niz spektakularnih utakmica. Još kad im se pridodaju klinci iz HNK Grude koji su bili uvertira finalnoj večeri, spektakl će biti zajamčen. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije