Liga prvaka: Spartak - Zrinjski

Pero Stojkić: Maksimalno smo spremni za ovaj izazov

11.07.2018.
u 07:35

Pred nogometašima aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine, mostarskog Zrinjskog, večeras je prvi pravi test u predstojećoj sezoni. Mostarci večeras igraju utakmicu prvog pretkola Lige prvaka, idu u goste Slovačkom prvaku Spartaku iz Trnave. Slovaci, dakle, jesu domaćini u prvom dvoboju, ali vrijedi naglasiti kako će on biti odigran bez publike s obzirom na to da je slovački klub sankcioniran zbog nereda svojih navijača prilikom zadnjeg europskog nastupa.

Momčad Zrinjskog vrijedi više

Iako Slovaci slove kao blagi favoriti u ogledu s prvakom BiH, ugledni Transfermarkt ne misli tako. Prema njihovim podacima, momčad Zrinjskog vrjednija je za oko 1,2 milijuna eura od momčadi slovačkog prvaka.

U svakom slučaju, realno je očekivati kvalitetnu i neizvjesnu utakmicu, a putnika u sljedeće pretkolo znat ćemo tek nakon uzvrata u Mostaru.

Netom prije polaska na put u Slovačku medijima su se obratili trener i kapetan Zrinjskoga, Ante Miše i Pero Stojkić, a u njihovim izjavama moglo se primijetiti da Mostarci dobro znaju gdje idu i što ih čeka.

- Budući da je Zrinjski već nekoliko godina prvak i ekipa koja igra napadački nogomet, neću reći da se ne znamo braniti, naravno da znamo, ali primarni cilj je ostvariti dobar rezultat i postići gol, a po mogućnosti i više od jednog gola jer s golom i bez gola u gostima to je drugačija priča. Mislim da imamo pravu ekipu, da smo dobro pripremljeni i da ćemo to pokazati u ovoj prvoj utakmici - naglasio je trener plemića Ante Miše.

Kapetan Zrinjskog Pero Stojkić također je optimističan pred sudar sa Slovačkim prvakom.

- Prije svega, ozračje u ekipi je odlično. Nadamo se i maksimalno smo spremni za ovaj izazov što nas očekuje u Ligi prvaka te očekujemo dobar rezultat. Odradili smo pripreme vrlo kvalitetno i svi smo spremni za izazov koji je pred nama - kazao je kapetan Stojkić te dodao:

- Dobro smo skautirali našeg protivnika, Spartaka, uočili smo koje su njihove mane i vrline te moramo dobro obratiti pozornost na svaki detalj. Nadam se kvalitetnom susretu i povoljnom rezultatu za nas.

Na novinarski upit koji je to povoljan rezultat, kapetan Stojkić kratko je odgovorio: - Minimalna pobjeda.

I Slovaci optimistični

S druge strane, optimizam vlada i u redovima slovačkog prvaka, a za službenu stranicu o dvoboju s Mostarcima govorio je njihov trener Radoslav Latal. Zanimljivost je svakako i to kako Latal i ne zna ime bosanskohercegovačkog prvaka, ističući da njegov tim igra protiv Mostara.

- Ostaje još nekoliko dana do dvoboja s Mostarom. Dobili smo dosta snimki njihovih utakmica, dobro smo ih analizirali, igraju zajedno već tri godine. Ne mijenjaju svoj stil igre, a pojačali su se ovog ljeta. Tehnički su dobri, ne srljaju s loptom. Dobro znamo što nas čeka, jasan je bio strateg slovačkog prvaka te na koncu dodao: - Nedostatak je svakako što ćemo biti bez navijača. To je veliki deficit i bit će neuobičajena atmosfera. Spomenimo na kraju i to kako će susret aktualnih prvaka Bosne i Hercegovine i Slovačke biti u izravnom televizijskom prijenosu, i to na kanalima Arena sporta. Ta TV kuća također će prenositi i uzvratni susret sa Spartakom iz Trnave, koji je na rasporedu sedam dana poslije.

Večerašnji susret između Zrinjskog i Spartaka igra se s početkom od 18 sati. Informacije o cijenama ulaznica i o pretprodaji za uzvratnu utakmicu u Mostaru bit će uskoro dostupne. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije