Bilić:

Pep Guardiola, Mourinho ili Ancelotti ni blizu Obradoviću

Slaven Bilić
02.06.2016.
u 14:17

Slaven Bilić nalazi se u Americi u sklopu priprema svojeg West Hama. Hrvatski stručnjak je s američkim novinarima pričao o košarci.

- U NBA ligi 1990. godine nije bilo puno stranaca, ali iz Splita je bilo više igrača nego praktički iz ostatka svijeta. Bila su petorica ili šestorica - Toni Kukoč, Dino Rađa, Žan Tabak, Dražen Petrović (Šibenik), Stojko Vranković (Drniš)... Nogomet i košarka tada su bila dva najpopularnija sporta. Momčad iz mog Splita tri puta je bila europski prvak s igračima koji su kasnije napravili NBA karijere. U bivšoj Jugoslaviji imalo smo nevjerojatnu košarkašku kulturu. Čak i danas Hrvatska, Srbija i Slovenija daju nekoliko NBA igrača - rekao je Slaven Bilić za West Hamovu stranicu.

- U finalu Olimpijskih igara 1992. godine vodili smo 25-23 iako je američki Dream Team bio puno bolji - nastavio je Bilić pa se prisjetio Dražena Petrovića.

- On je bio sjajan. Bio je primjer sportaša koji je lud za igrom i stalno trenira. Prije nego što je poginuo, nadali smo se da će biti All-Star igrač.

Bilić je ljubitelj košarke, a otkrio je za koga je navijao u mlađim danima.

- Bio sam veliki obožavatelj Utah Jazza. Sjećam se da smo 1998. tijekom SP-a u Francuskoj moj cimer Robert Prosinečki, koji je kao i ja bio lud za NBA-om, i ja u 1 ujutro gledali finale nakon što smo pobijedili Jamajku. Michael Jordan je zabio pobjednički koš, a ja sam bio razočaran.

Menadžer West Hama dotakao se i košarkaških trenera te nahvalio Željka Obradovića.

- Mi u Hrvatskoj imamo dobrih trenera, no fascinira me Željko Obradović. On radi nevjerojatne stvari, osvaja naslove u Euroligi i hrpu drugih trofeja. Ne znam nikoga u drugom sportu da je tako dominantan. Guardiola, Ancelotti, Mourinho i Ferguson nisu ni blizu Obradoviću. Gdje god da dođe, dolaze naslovi - zaključio je Bilić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije