Novi premijerligaš Igman ugostit će Široki

Papiri, ozljede i viroza "pokosili" Barbarićevu momčad

16.07.2022.
u 17:15

Što očekivati u novoj sezoni od NK Široki Brijeg čija je momčad i ljetos pretrpjela velike "tektonske pokrete" te praktično promijenila cijelu svlačionicu? Potrošili bismo previše prostora kad bismo (opet) nabrajali tko je sve otišao i gdje je otišao, kao i tko je sve došao i odakle je došao. Još kad kažemo da prijelazni rok traje do 12. kolovoza, pa su moguće nove svakojake promjene, piše Večernji list BiH.

Nije isključeno da tih promjena bude i nakon toga datuma jer igrači sa slobodnim papirima i nakon završetka prijelaznog roka mogu mijenjati klub. Široki danas igra prvu prvenstvenu utakmicu u novoj sezoni, a jučer poslije treninga otputovao je u Kakanj. Ždrijeb mu je na startu "namjestio" gostovanje kod konjičkog Igmana, novog premijerligaša, koji slavi 100 godina utemeljenja kluba. Ali, utakmica se neće igrati u Konjicu, gdje je stadion "raskopan" i radovi na njegovoj obnovi su u tijeku. Zato će Igman ugostiti Široki Brijeg u Doboj/Kaknju, na stadionu bivšeg premijerligaša Mladosti.

Na treningu Širokobriježana na travnjaku SC Musa - Karačić u četvrtak poslijepodne nije bilo svih igrača. Trojica njih, Cyrille Kpan iz Burkine Faso te Brazilci Alisson Taddei i Bruno Oliveira otišli su po "papire" u veleposlanstva svojih država u Zagrebu. Petar Turković stigao je na Pecaru iz Intera Zaprešić još prije više od 20 dana, ali ni njegovi papiri još nisu "završeni", kao ni papiri Ivana Pranjića koji je na Pecaru došao iz slovenske Krke (Novo Mesto). Bože Musa već je dugo ozlijeđen, ali pomalo trenira odvojeno od ostatka momčadi. Slično je i s Nicholasom Llanosom koji je trenirao odvojeno u teretani. Vinko Rozić, jedan od uzdanica momčadi, zimus je stigao na posudbu iz Dinama, ali proljetnu je sezonu proveo "na bolovanju" nakon teže ozljede u Antalyji. Kad se napokon izliječio i spremio, sustigla ga je neka viroza. Ni on neće putovati u Kakanj. Igman se pak ljetos dobro pojačao. U Konjic su stigla prekaljena pojačanja kao što su Mirsad Ramić (Tuzla City), Amer Dupovac (Sarajevo), Demir Jakupović (Rudar Pr), Azur Mahmić (Mura - Slovenija), Petar Bojo (Zrinjski), Anes Vazda (Radnik Bijeljina), Anel Hebibović (Sarajevo) te još niz iskusnih igrača. Sve to "jamči" da će Široki imati težak posao protiv Igmana.

- Nažalost, nemam dovoljno informacija o Igmanu, barem ne onoliko koliko bih želio imati. Znam samo da je Igman doveo 10-ak novih igrača. Nadam se, ipak, da ni oni ne poznaju nas dovoljno. Najveći nam je problem što smo uigravali jednu momčad, a protiv Igmana će nastupiti druga, sve zbog tih papira i dozvola, a još su nas "istrijebile" ozljede i bolest - bio je nezadovoljan trener Širokog Brijega Ivica Barbarić. Njegova će se momčad morati krpati s "materijalom" koji je u ovom trenutku na raspolaganju. A to bi mogli biti: Josipović (Tomić) - Valinčić, Šuto, Mašić, Medić - Ćavar, Prusina, Vukoja - Pejić, Lukić, Bagarić (Musa ?, Lasić, Barišić, Ljubić, Kolenda, Knežević...). Utakmicu u Doboj/Kaknju (17.30) sudi Irfan Peljto.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije