veliki rafa

Pao je na 240. mjesto, a mnogi ga smatraju najboljim. Sad se konačno vraća

Rafael Nadal
Dylan Martinez/REUTERS
11.10.2023.
u 09:47

Španjolski tenisač Rafael Nadal vratit će se tenisu na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu u siječnju, rekao je u srijedu direktor turnira Craig Tiley.

Španjolac nije igrao od siječnja ove godine kada je u drugom kolu Australian Opena u porazu od Mackenzieja McDonalda ozlijedio kuk.

U početku se očekivalo da će 37-godišnji Nadal, koji je do sada osvojio 22 Grand Slam naslova, pauzirati osam tjedana, ali je u lipnju operirao mišić kuka.

I iako je Nadalov predstavnik Benito Perez-Barbadillo izjavio za Reuters da još nema ništa za objaviti o Nadalovom nadolazećem rasporedu, Tiley je za 'The Today Show' kazao da je španjolski tenisač potvrdio svoje sudjelovanje.
poster

- Ekskluzivno ovdje možemo otkriti da će se Rafa vratiti. Bio je odsutan veći dio godine i u razgovoru s njim posljednjih nekoliko dana potvrdio je da će se vratiti, zbog čega smo jako uzbuđeni. To je sjajno - kazao je Tiley.

Nadal je rekao da se planira umiroviti nakon sezone 2024. zbog niza ozljeda koje ograničavaju njegove nastupe na Touru.

Ispao je iz top 100 po prvi put u 20 godina ranije u sezoni i pao je na 240. mjesto na svijetu, ali ima pravo na zaštićeni ranking jer je bio ozlijeđen i nije se natjecao najmanje šest mjeseci.

Također je izrazio želju da igra na Olimpijskim igrama u Parizu sljedeće godine s teniskim turnirom koji će se održati u Roland Garrosu, gdje je osvojio 14 od svoja 22 glavna naslova.

Nadal je osvojio Australian Open dvaput, a svoju posljednju pobjedu ostvario je 2022. kada je pobijedio Rusa Danila Medvedjeva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije