liga 6

Pandža s Kaknjom došao do velikog uspjeha

košarka
25.04.2016.
u 07:00

Košarkaši Kaknja pobijedili su u Mrkonjić Gradu 92:90 Mladost u trećoj odlučujućoj polufinalnoj utakmici doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine. Nakon što su osvojili prvo mjesto u Ligi 12 pod vodstvom uspješnog mladog trenera Josipa Pandže, košarkaši Kaknja postigli su definitivno svoj najveći uspjeh u klupskoj povijesti.

Još jedan podvig

Borit će se u finalu protiv Igokee za devetnaestog košarkaškog prvaka Bosne i Hercegovine. Nakon što je s kadetskom reprezentacijom Bosne i Hercegovine osvojio europski naslov, trener Josip Pandža napravio je još jedan trenerski podvig. Protiv Mladosti Kakanjci su odigrali dobro u samoj završnici i preokrenuli minus od devet poena, koliko su bili u zaostatku na početku posljednje četvrtine. Dvadeset i dvije sekunde prije kraja pri rezultatu 90:90 momčad Kaknja imala je posljednji napad na utakmici. Delalićev šut pogodio je samo obruč, ali je pritrčao Buza i poentirao za veliko veselje gostujuće momčadi.

Zanimljivo je što je Mladost u Ligi 6 na svom parketu slavila nad Kaknjem s visokih 97:57, ali su se košarkaši trenera Josipa Pandže u doigravanju digli i stigli do povijesnog uspjeha za klub, ali i grad iz kojega dolaze.

24 poena Delalića

U pobjedi nad Mladosti Delalić je ubacio 24 poena uz jedanaest skokova, Palavra je dodao 16, Buza 12, Maksimović 11. U domaćem sastavu Đuranović je bio blizu triple-double učinka ubacivši 26 poena uz jedanaest skokova i osam asistencija, Knežević je dodao 21, Radukić 13, Svilar 12.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije