Radnik

Ozbiljan klub sa zdravim ambicijama

23.11.2016.
u 07:00

Nogometni klub Radnik i ove godine nastavlja s odličnim rezultatima u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Ako je prošle godine semberski tim i bio iznenađenje, ove sezone je pokazatelj da kvalitetan rad i planiranje donose rezultat jer se trenutačno nalazi na drugoj poziciji i stabilan je član elitnog natjecanja.

S Krstajićem došao napredak

Nova uprava na čelu s predsjednikom Mladenom Krstajićem može se pohvaliti ne samo odličnim sportskim rezultatima već i osjetnim popravljanjem infrastrukture koji su Radnik uvrstili u vrh timova.

Na Gradskom stadionu su popravljene svlačionice, teren je u izvrsnom stanju, dok je zahvaljujući prijateljstvu s Ivanom Rakitićem, osiguran i vrhunski semafor na stadionu u Bijeljini. Stadion je doveden u uvjete koji zadovoljavaju standarde, ali glavni tajnik ovog kluba Nebojša Tomić tvrdi kako pravi posao za njega i upravu tek slijedi.

- Mi smo od dolaska Mladena Krstajića uradili zaista mnogo na popravljanju infrastrukture, ali pravi posao nas tek očekuje. Zbog propisa Europske nogometne federacije, moramo ući u proces nabave reflektora jer je to jedan od uvjeta za natjecanje. Također, naš prioritet su mlađe kategorije koje smo omasovili i sad im trebaju kvalitetniji uvjeti u vidu terena s umjetnom travom na kojem bi radili i prvotimci. To su zaista dvije krupne investicije koje zahtijevaju velika sredstva, a mi ćemo pomoć tražiti od Grada Bijeljine sa kojim imamo sjajnu suradnju i Vlade Republike Srpske, istakao je tajenik Tomić.

glavni tajnik ističe kako je recept za uspjeh ovog kluba kvalitetan rad i činjenica kako uprava “tri puta mjeri, a tek jednom sječe” prilikom odabira kako trenera tako i nogometaša. Radnik je postao već poznat i izvan BiH, a nogometaši kluba iz Bijeljine postali su “tražena roba” nakon uspješnih sezona.

Posluju na realnim osnovama

Tako je defanzivac Samir Memišević došao do Nizozemske gdje je u jesenskoj polusezoni nekoliko puta bio u timu kola, dok su pojačanje u Semberiji tražili i Zrinjski, Sarajevo i Željezničar.

- Radnik posluje na realnim osnovama. Znamo koliko novca imamo i koliko možemo ponuditi nogometašima. Tako i poslujemo te nastojimo dogovoreno ispoštovati te imati korektan odnos prema našim nogometašima. Nikad se ne zalijećemo, a kvalitetan rad donosi rezultate, tako da već imamo igrače koji su na meti inozemnih klubova i koji u Bijeljini dožive afirmaciju te se mogu naplatiti u drugim timovima, dodao je Tomić .

Trener Nebojša Milošević je na klupi Radnika u jesenskoj polusezoni zamijenio Slavka Petrovića koji je ostvario odlične rezultate. Klub je pod njegovim vodstvom prvi put u povijesti izišao na međunarodnu scenu, gdje je bijeljinski tim bio odličan takmac bugarskoj ekipi Beroe. Unatoč odlascima pojedinih igrača, pronađene su odgovarajuće zamjene.

- Naslijedio sam dobar sustav i u Radniku se točno zna tko što radi. Ovo je ekipa koja je željna dokazivanja i koja je već osam ili devet kola na drugoj ili trećoj poziciji, što je veliki rezultat. Nastojat ćemo i u sljedećim kolima potvrditi kvalitetu iako je ritam zaista naporan. Susret protiv Metalleghea je bio čak 23. utakmica u ovoj sezoni i to je ritam koji je sigurno iscrpio ekipu te je moralo doći do pomanjkanja energije.

Naša je želja ostati među šest timova koji će se nakon 22 kola boriti u Ligi za prvaka i učinit ćemo sve da to i ostvarimo, poručio je trener Milošević.

Radnik će u sljedećem kolu na svom terenu imati još jedan težak ispit jer mu u goste dolazi ekipa Viteza koja se bori popraviti bodovni saldo i izbjeći borbu za opstanak u posljednjih nekoliko kola.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije