Velika pobjeda

Ova je igra recept za uspjehe

Football Soccer - Switzerland v Bosnia and Herzegovina - International Friendly - Letzigrund Stadium, Zurich, Switzerland - 29/03/16 Switzerland's Gelson Fernandes and Bosnia and Herzegovina's Miralem Pjanic in action REUTERS/Arnd Wiegmann
31.03.2016.
u 07:00

Prvi pobjednički let bh. zmajeva u ovoj godini okrunjen je i drugom uzastopnom pobjedom. Nakon uvjerljive igre i sigurne pobjede od 3:0 protiv Luksemburga, izabranici izbornika Mehmeda Baždarevića u potpunosti su nadigrali reprezentaciju Švicarske, sudionika nadolazaćeg Europskog prvenstva.

Velika potpora

Brojni navijači iz više europskih zemalja pristigli su na stadion Letzigrund i potpuno nadglasali jednu trećinu posjetitelja koji su navijali za domaću reprezentaciju. Utakmica u Zürichu pokazala je kako se na tribine ponovno vratio iskreni navijački duh koji je nakon neuspjeha na SP-u u Brazilu bio poljuljan. Svi navijači napravili su sjajno ozračje u kojem su bodreći svoje ljubimce pomogli u ostvarenju značajne pobjede u prijateljskom nadmetanju, ali i kreiranju boljeg raspoloženja u nogometnim krugovima pred početak važnih utakmica u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Izbornik Mehmed Baždarević protiv Švicaraca vratio se svojoj starijoj i iskusnijoj formaciji koja je već od početka pokazala jasnu namjeru stvaranja igre koja će bh. navijače pozvati na gostovanje u Rusiju. Kapetan Džeko je predvodeći reprezentativne kolege nagovijestio još jednu pobjedu svoje momčadi postigavši sjajan pogodak već na početku susreta. Bio je to sjajan znak i obrambenim igračima kako bi zaigrali angažirano i spriječili realizaciju svih napada domaćih igrača.

Da Švicarci ne mogu napraviti bolji rezultat, dijelom je pokazao Miralem Pjanić dokazavši kako je jedan od najučinkovitijih izvođača slobodnih udaraca u Europi. Njegova repriza luksemburškog slobodnjaka ovaj put bila je programirana u lijevi gornji kut gola reprezentacije Švicarske. Euforija svih 17 tisuća navijača na stadionu nagradila je Pjanićevu majstoriju, a bh. navijačima je bilo jasno kako njihova reprezentacija ne može izgubiti ovu važnu prijateljsku utakmicu. Može se iskreno reći kako je stručni stožer Mehmeda Baždarevića na dobrom putu vratiti se na pobjedničke staze na kojima će se dati prilika i mladim igračima afirmirati se i dokazati kako zaslužuju reprezentativni dres i službeni naziv “Zmaja od nogometa”. - Igrali smo protiv kvalitetne reprezentacije, važno je da smo vidjeli homogenu cjelinu, da se momci zalažu jedan za drugoga. Obrambeni blok bio je jako dobar. Jedna želja, htijenje, to mi se najviše svidjelo u ove dvije utakmice - kazao je Baždarević na konferenciji za novinare nakon utakmice.

Poslastica sa Španjolcima

Uskoro slijedi i važniji susret s reprezentacijom Španjolske, koji je planiran za 29. svibnja u St. Gallenu. Samo dan nakon utakmice u Zürichu već vlada veliko zanimanje za idući susret u kojem će BiH igrati s jednom od trenutačno najboljih nogometnih vrsta svijeta. Nakon toga zmajevi će odletjeti u Japan gdje će sudjelovati na tradicionalnom Kirin kupu na kojem će sudjelovati Danska, Bugarska i domaćin Japan. Jedini hendikep BiH na gostovanju u Japanu bit će nedostatak vjernih navijača koji su redovito 12. igrač bh. vrste. U proteklih pet dana uz potporu navijača su u dva navrata preletjeli visoke Alpe te potvrdili da se vraćaju u vrh svjetskog nogometa.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?