IZAŠLI DETALJI

Otkriveno za koga je Modrić glasovao u izboru za Kopu i koliko je Messi dobio bodova

Luka Modrić
NACHO DOCE/REUTERS
04.11.2023.
u 12:15

Objavljeni su i glasovi za nagradz Kopa, uvjerljivo je pobijedio Realov Jude Bellingham i tako odnio naslov najboljeg mladog nogometaša svijeta.

Argentinski velemajstor Lionel Messi u ponedjeljak je osvojio svoju osmu Zlatnu loptu, a sada su objavljeni i rezultati glasanja u utrci za zlatnu loptu. Nogometaš Inter Miamija je od ukupno 92 člana novinarskog žirija proglašen najboljim kod čak 65 novinara i tako premoćno odnio pobjedu.

Njegov najveći konkurent Erling Haaland iz Manchester Citya dobio je 21 prvo mjesto, trećeplasirani Kylian Mbappe pet, a portugalski novinar glasao je za svog sunarodnjaka Bernarda Silvu kao najboljeg.

Messi je tako ukupno zaradio 462 boda, 105 više od Haalanda. Mbappe je dobio 270 bodova, a Luka Modrić, osvajač iz 2018. godine, završio je na desetom mjestu s 19 bodova. 38-godišnji hrvatski virtuoz tako je još jednom ispisao povijesti sjajnim plasmanom u poretku za ballon d'or. 

Objavljeni su i glasovi za nagradu Kopa, uvjerljivo je pobijedio Realov Jude Bellingham i tako odnio naslov najboljeg mladog nogometaša svijeta. Englesku zvijezdu je na prvo mjesto stavio i Modrić, a kapetan hrvatske reprezentacije dao je još glasove još jednom suigraču Eduardu Camavingi i Barceloninom talentu Gaviju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije