HŠK Zrinjski

Ostali vodeći, 3 godine bez poraza kod kuće, s 5 pobjeda u nizu

BiH,23.04.2016.Mostar Stadion Bijeli brijeg,  Prvetvena nogometna utakmica   Zrinjski - Vitez Photo:Stojan Lasic
25.04.2016.
u 07:00

Zrinjski je nakon pobjede nad Vitezom (1:0) ostao vodeća momčad Premijer lige. Vjerojatno je to i najvažniji argument za plemiće u ovom trenutku, u trenutku kada su do kraja prvenstva ostala još samo četiri kola. Mostarci na ljestvici vode s 59 bodova, prvi pratitelj Sloboda ima 56 bodova. Vitez je donekle iznenadio plemiće s dobrim otporom, pogotovu u prvom dijelu utakmice, ali uz malo više koncentracije pobjeda je mogla biti izraženija.

Lijep doček za Karačića

Na kraju utakmice aktualni trener Viteza te nekadašnji trener Zrinjskog Branko Karačić nije mogao biti najsretniji. Njega su domaći navijači Ultrasi srdačno dočekali. Njegova momčad je poražena, a u neformalnim razgovorima se vidjelo kako mu nije “sjela” ni pobjeda Borca u gostima protiv Rudara (0:1). Možda mu je zato mogla goditi dostava hrane iz njegovog omiljenog restorana u Mostaru. Po završetku utakmice dostavni je automobil Pizzerije Primavera momčad Viteza opskrbio sendvičima, možda i kojom pizzom.

- Mi smo u Mostar došli igrački oslabljeni. Zrinjski je imao terensku dominaciju, ali smo se kvalitetno branili. Zrinjski nas je ugrožavao samo iz prekida, i sigurno kako se nije bilo lako oduprijeti se tim kvalitetnim ubačajima. No, osim situacija iz kornera, Zrinjski u prvom poluvremenu nije imao nijednu stopostotnu šansu. Nismo bili aktivni u napadu, ali to nam nije ni bio cilj. U drugom poluvremenu jedna dekoncentracija našeg igrača, slabo pomicanje i vrlo kvalitetna reakcija Mešanovića doveli su nas u rezultatski minus. Imali smo prigodu preko mladog Stanića i poravnati, ali to nije bilo dovoljno, kazao je na konferenciji za medije nakon susreta Branko Karačić, te prije povratka u Vitez još dodao:

- Čestitam Zrinjskom na pobjedi i želim sve najbolje u nastavku sezone.

Ugodno gostovanje

Struka plemića na čelu s trenerom Vinkom Marinovićem možda nije mogla do kraja biti zadovoljna izvedbom svoje momčadi. Ova momčad Zrinjskog može puno bolje. Ipak, treba uzeti u obzir kako Mostarci nisu ni navikli igrati lake utakmice. Domaći teren Zrinjskog je neosvojiva tvrđava, ali ako bi proveli anketu među ostalim nogometašima ostalih klubova, veliki broj njih bi kazao kako je utakmica pod Bijelim brijegom jedno od ljepših iskustava. Riječ je o gostovanju bez pritiska, na dobrom terenu, pred znalačkom publikom. Zato svaki protivnik pod Bijelim brijegom ima i taj motiv više.

Nakon dugo vremena Mostarci imaju pet prvenstvenih pobjeda u nizu. Zadnji put su u prvenstvu ostali bez pobjede 12. ožujka, kada su plemići u Zenici igrali neodlučeno s Čelikom (2:2). Mediji su izvijestili o jednom impozantnom rekordu. Naime, prošle su 3 godine od kako su plemići u prvenstvu pretrpjeli zadnji poraz. Od utakmice s Čelikom odigrane 28. travnja 2013. godine, koja je završena pobjedom Zeničana (2:0), Zrinjski je nanizao 45 domaćih utakmica bez poraza, što nikada nikome nije pošlo za rukom u BiH. Strateg plemića Vinko Marinović nije bio ni svjestan svih tih rekorda i uspjeha. Bio je pod dojmom utakmice s Vitezom, tvrdio je i prije te utakmice kako će biti jako teško. Jednostavno za Zrinjski nema lakih pobjeda.

- Očekivali smo defanzivnu igru Viteza, vjerovali smo kako će nam duplirati krilne pozicije. U prvom poluvremenu smo imali posjed lopte, ali nismo ništa konkretnije napravili osim pokušaja iz prekida. Bacili smo sve u napad u drugom poluvremenu i došli do pogotka. Možda smo mogli postići i drugi pogodak, no nije bilo koncentracije u završnici. Teška pobjeda kao i sve dosada, ipak, najvažnija su tri boda i ostanak na prvom mjestu, kazao je Vinko Marinović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije