nogomet i fakultet?

On je najobrazovaniji nogometaš Manchester Uniteda

Manchester United
Reuters
07.12.2016.
u 09:26

Veznjak Manchester Uniteda, Španjolac Juan Mata studira ne jedan, nego dva fakulteta. Oba fakulteta upisao je u Madridu, a prije nego što završi profesionalnu karijeru - planira dobiti sveučilišnu diplomu za marketing i sportski inžinjerig.

Često kažu da nogomet i fakultet ne mogu zajedno u istu rečenicu, ali postoje izuzeci koji svakako zaslužuju redove u novinskim člancima.

Najbolji primjer za to je veznjak Manchester Uniteda, Španjolac Juan Mata. Naime, još od 2012. godine, kada je nastupao u plavom dresu Chelseaja, Mata studira ne jedan, nego dva fakulteta. Oba fakulteta upisao je u Madridu, a prije nego što završi profesionalnu karijeru - planira dobiti sveučilišnu diplomu za marketing i sportski inžinjerig.

Marketing je zavolio zbog ujaka, a sportski inžinjering mu je svakako u DNK - obzirom da godinama igra na vrhunskoj razini, prenosi N1. 

Mati je trenutno 28 godina, i redovit je član španjolske reprezentacije. Po završetku studija i profesionalne karijere, obzirom na izbor zanimanja, Mata će sigurno ostati pri nogometu, ali ne kao treneri ili komentator za TV stanice kako to rade njegove kolege.

Imat će čak priliku zarađivati jednaku svotu novca koju zarađuje kao nogometaš. Zanimljiv put Španjolca koji prema Transfermarkt podacima vrijedi 31 milijun eura, a u karijeri je osvojio sve što se može osvojiti noseći dres Chelseaja i Španjolske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije