košarka

OKK Sloboda dovela četiri igrača, pripreme počinju 15. kolovoza

03.08.2019.
u 11:15

Pripreme košarkaša OKK Slobode počet će 15. kolovoza, a trenutno se popunjava roster za sezonu u kojoj će Tuzlaci nakon 14 godina igrati na dva kolosijeka – u ABA 2 ligi i domaćem prvenstvu.

U odnosu na prošlu sezonu, u ekipi neće biti Zlatka Jovanovića koji je otišao u Francusku, Milivoja Božovića koji karijeru nastavlja u Mađarskoj, te Josipa Naletilića, koji je nastupe za "crveno-crne“ okončao pretkraj minulog prvenstva.

Dogovoren je angažman s Fahrudinom Manjgafićem (22, dolazi iz Sparsa, krilo - centar), Amerikancem Josephom Rosgom (22, Univerzitet Denver, razigravač), Milošom Groborom (28, Vojvodina, krilo-centar) i Vladimirom Tomaševićem (27, Plasencia Extramadura – Španija, krilo).

- Debitiramo u ABA 2 ligi, igrat ćemo domaće prvenstvo i treba nam širi roster. Tražimo još neka pojačanja, ali da se uklopimo u naš proračun koji je sigurno među najmanjim u ovoj ligi. Nemamo pravo na igračke promašaje upravo zbog ograničenih financijskih mogućnosti. To ne znači da nemamo svoje ambicije i očekivanja, a cilj je da zadržimo status u ABA 2 ligi, te nastavimo uspon u domaćem prvenstvu – u razgovoru za Fenu izjavio je trener OKK Slobode Josip Pandža.

Podsjetio je na probleme koje su imali naši predstavnici u ABA 2 ligi, Spars i Zrinjski. Mostarci su odustali od ovog natjecanja zbog financijskih poteškoća. Tuzlanski klub je prvi put sudionik ovog natjecanja i prilazi mu ozbiljno i vrlo oprezno.

- Vidjet ćemo kako će ići sezona, bit će tu puno zamki i neizvjesnosti. Naši klubovi su trošili više nego što su imali i javili su se problemi. Nama je važno da održimo stabilnost kluba i budemo konkurentni – dodaje trener OKK Slobode.

Ekipa će kompletne pripreme obaviti u Tuzli, osim "izleta“ na pripremne utakmice. OKK Sloboda će 6. i 7. rujna odigrati u Tuzli dvije utakmice s ekipom Vrijednosnice Osijek, dok će 13. i 14. rujna sudjelovati u Osijeku na turniru na kojem će, osim domaćina, sudjelovati još ekipe Sutjeske iz Nikšića i Alba Fehervar, višestruki prvak Mađarske.

- Ima ponuda za još neke utakmice, ali sve ovisi od rostera kakav budemo imali, odnosno, hoćemo li sve igrače imati od početka priprema. Nama sezona počinje vrlo rano i već 2. listopada smo u Skoplju gdje igramo s MZT-om - zaključio je Pandža.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?