PREMIJER LIGA BIH

Odlični Borac na krilima Lukića i Zakarića razbio Olimpik na Otoci

26.09.2020.
u 18:01

Nogometaši Borca pobijedili su na stadionu Otoka u okviru 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine tim Olimpika rezultatom 4:1 te su na taj način potvrdili trijumf ostvaren u prošlom kolu nad Tuzla Cityjem

Tim iz Banje Luke je od početka utakmice nametnuo svoj ritam igre, a nakon prigoda koje su propustili Vranješ i Zakarić, Lukić je glavom matirao Hadžića nakon odličnog ubačaja Ziljkića.
Olimpik je do izjednačenja mogao u 39. minuti kada je Milanović pogodio vratnicu. Promjena više nije bilo pa se na odmor otišlo s rezultatom 0:1.
Samo što se krenulo s centra u drugom poluvremenu Borac je udvostručio prednost. Zakarić je uposlio Lukića, koji atraktivno petom pogađa za 0:2.
Olimpik se vratio u igru šest minuta kasnije nakon što je Hasanović pogodio nakon asistencije Milanovića, ali pitanje pobjednika bilo je riješeno u 66. minuti. Ziljkić je bio ponovo asistent, a strijelac je bio Zakarić.
U 72. minuti sjajni Zakarić postiže svoj drugi, a za Borac četvrti pogodak, ovaj put na asistenciju Vranješa te tako postavlja konačnih 1:4.
Borac je ostao na drugom mjestu Premijer lige BiH s dva boda manje u odnosu na lidera Sarajeva, koji ima i utakmicu manje. Olimpik je i dalje na dnu sa svega tri osvojena boda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije