KRAJ neugodne tradicije

Odličan udarac Pehara bio dovoljan za “tricu”

dd
20.09.2015.
u 06:30

Od kada Rudar i Široki igraju međusobne susrete momčad s Pecare nikad nije uspjela s travnjaka u Prijedoru odnijeti puni plijen. To se jučer promijenilo. Od kako je Slaven Musa sjeo opet na klupu Širokog, njegova momčad nastavlja s uspjesima. Bilo je tako i na teškom gostovanju u Prijedoru kada su njegovi igrači slavili s 1:0. Jedinim pogotkom Mate Pehara sredinom drugog dijela Široki je Brijeg ostvario zlata vrijednu pobjedu te prekinuo neugodnu tradiciju. Utakmica je u Prijedoru počela gotovo klasičnim ispitivanjem snaga. Nešto malo više od igre imala je u početku domaća momčad, ali su se gosti organizirano branili i nisu dopustili domaćinu da se razmaše.

Izostanci

Struka domaćih prije same utakmice izražavala je zabrinutost neigranjem stoperskog para Miloš - Ćul, te defenzivnog veznjaka Pejića, jer bez njih trojice na terenu obrana domaćina mogla se naći na jako velikim iskušenjima. Kod Širokog je nedostajao za čuvanje neugodni Menalo. Prvu opasnost mogao je ipak stvoriti Rudar. Arežina je izveo slobodni udarac, sjajno je pronašao Jovičića koji je nekako nespreman dočekao loptu i slabo je šutirao glavom. Desetak minuta kasnije domaći su nakon jedne gužve pred golom Širokog tražili najstrožu kaznu, ali je sudac samo odmahnuo rukom i pustio da se igra nastavi. Široki je dobrom igrom bljesnuo u 24. minuti. Nakon nekoliko kratkih i točnih dodavanja, lopta je došla do Brazilca Wagnera. On se odlučio šutirati u bliži vratarev kut, ali njegova lopta završila je u rukama dobro postavljenog vratara. Uslijedilo je zatišje u igri, igralo se između dva kaznena prostora, ali prilično jalovo. Nova prigoda tek je došla u 43. minuti, ali ni tada udarac Radoje nije ozbiljnije ugrozio vratara Soldu, ali istaknut ćemo taj pokušaj jer je Radoja pokušao atraktivno zabiti škaricama. Na odmor se otišlo bez golova, ali su gledatelji u nastavku mogli pratiti nešto bolju i sadržajniju utakmicu.

Kozić na kušnjama

Drugi dio susreta domaćini su bolje otvorili. Razigrao se Aržeina. On je u dva navrata prijetio vrataru Soldi, ali njegovi udarci nisu ugrozili mrežu. Nakon tog početnog pritiska gosti su zaigrali puno bolje. Vratar Kozić svakako se prometnuo u prvo ime utakmice. Dok je njega išlo na golu, a tri se puta našao na pravoj “streljani” domaći su i držali “nulu”. U 54. min je šutirao Kožulj, a Kozić je bio na visini zadatka. Nedugo nakon toga odlično je u same “rašlje” tukao Crnov, ali se Kozić istaknuo još jednom obranom. U 56. min dobra kombinacija domaćina, Radoja je umjesto mreže loptom pogodio svog igrača Džafića. Udarac je iskušao i Kresinger, ali je Kozić ponovno bio odličan na golu, baš kao i kod jedne pogreške zadnje linije Rudara, kada je ponovno spriječio Crnova. Došao je nakon toga i spomenuti pogodak Pehara nakon kojeg više nije bilo spomena vrijednih situacija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije