Košarka: Premijer liga BiH

Od nastupa u Premijer ligi BiH odustala oba Studenta

15.09.2016.
u 07:00

Službeno se još ne zna točan datum početka natjecanja u najjačoj seniorskoj košarkaškoj ligi Bosne i Hercegovine. Kao mogući početak natjecanja spominje se 22. listopada. Kao, uostalom, svih proteklih godina, broj klubova sudionika biva poznat neposredno pred početak natjecanja.

Bosna, Prijedor i Posušje

Protekle sezone igrala se Liga 12, nakon koje se šest najboljih momčadi borilo za prvaka, a preostalih šest za ostanak u društvu najboljih. Ligu su napustili Student iz Mostara, BN Basket Radnik iz Bijeljine, a prvoligaško društvo izborili Bosna Royal, Prijedor i Posušje. Iz pojedinih klubova koji su stekli pravo nastupa u prvoj ligi, stižu informacije kako se zbog nedostatka financijskih sredstava neće natjecati u prvoj ligi. Prvu takvu vijest priopćio je klub iz Posušja istaknuvši kako će igrati regionalnu hercegbosansku ligu i pokušati dati više prostora mladim igračima. Iz Košarkaškog saveza Herceg Bosne upućeni su pozivi i drugim klubovima koji igraju pod njezinim okriljem, ali su se negativno izjasnili svi odreda, počevši od Čapljine, Gruda, pa na koncu i Studenta koji je prošle sezone igrao prvu ligu Bosne i Hercegovine. Slično se događalo i u Košarkaškom savezu Republike Srpske. Prvo mjesto u tom regionalnom natjecanju izborio je KK Prijedor, ali je prvak Republike Srpske odustao od nastupa u najjačoj ligi Bosne i Hercegovine.

Liga s deset klubova

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine uputio je poziv drugoplasiranoj momčadi lige Republike Srpske, Studentu iz Banje Luke, ali su i oni odustali uz obrazloženje kako im je ostalo vrlo malo vremena da se kvalitetno igrački i organizacijski poslože. U regionalnoj ligi Bosne i Hercegovine Bosna Royal osvojila je prvo mjesto i studenti su odmah najavili sigurno sudjelovanje u prvenstvu Bosne i Hercegovine. Odustajanjem klubova iz košarkaških saveza RS i Herceg Bosne, sasvim je izvjesno da će se sljedeće sezone u najjačoj košarkaškoj ligi Bosne i Hercegovine natjecati deset klubova. Kao sigurni sudionici bit će Mladost (Mrkonjić Grad), Leotar (Trebinje), Građanski (Bijeljina), Zrinjski (Mostar), Široki (Široki Brijeg), Spars (Sarajevo), Sloboda (Tuzla), Kakanj, Bošnjak (Ilidža) i Bosna Royal (Sarajevo).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije