Čitluk

Očekuje se dolazak više od 25 klubova s više od 400 atletičara

18.09.2015.
u 06:15

Deseti međunarodni atletski miting "Dani berbe grožđa - Memorijal Bože Gagro 2015." okuplja najbolje mlade atletičare iz regije

U sklopu ovogodišnje jubilarne, 60. kulturno-gospodarstvene i turističke manifestacije "Dani berbe grožđa - Brotnjo 2015.", koja će se ovog vikenda održati u Čitluku, u nedjelju, 20. rujna, na gradskom stadionu Bare s početkom u 15 sati upriličit će se tradicionalni 10. međunarodni atletski miting pod nazivom "Dani berbe grožđa - Memorijal Bože Gagro 2015.".

Istaknuti djelatnik

I ove se godine taj atletski miting organizira u znak sjećanja na pokojnog Božu Gagru, utemeljitelja atletike u Čitluku i osnivača Atletskog kluba Brotnjo koji je sredinom prosinca 2009. godine zajedno sa svojom suprugom Ines smrtno stradao u prometnoj nesreći na autocesti Zagreb - Karlovac. Riječ je o pioniru atletike u Čitluku, ali i cijeloj BiH, istinskom sportašu. Pokojni Bože Gagro bio je jedan od najistaknutijih sportskih djelatnika općine Čitluk, vrsni atletičar i nadasve veliki i plemeniti čovjek koji je svojim dugogodišnjim predanim radom i iskustvom zadužio cjelokupnu bh. atletiku. Stoga i ne čudi što taj veliki sportski događaj organizira Atletski klub Brotnjo u suradnji s Atletskim savezom BiH koji osigurava svu tehničku pomoć. Iako su prijave trajale do četvrtka, od Bojana Ubiparipa, trenera Atletskog kluba Brotnjo i člana Organizacijskog odbora te sportske manifestacije, doznali smo kako se očekuje se da će na ovogodišnjem Međunarodnom atletskom mitingu u Čitluku sudjelovati najmanje 25 klubova s više od 400 atletičara i atletičarki svih dobnih skupina iz BiH, Crne Gore i drugih zemalja regije koji će se natjecati u čak 25 muških i 25 ženskih atletskih disciplina.

Masovnost

Treba istaknuti da je zbog svoje masovnosti i dobre organizacije taj čitlučki Međunarodni atletski miting već postao tradicionalan, nezaobilazan i prepoznatljiv sportski događaj koji je od iznimnog značenja kako za Atletski klub Brotnjo i općinu Čitluk, tako i za atletiku cijele BiH i regije. Posebice jer na njemu, uz odrasle, redovito nastupaju i brojni mladi talenti "kraljice sportova". Prema riječima trenera Bojana Ubiparipa, glavna disciplina ovogodišnjeg atletskog mitinga bit će skok u dalj za seniore i seniorke za koje su pripremljene posebne nagrade jer je to disciplina u kojoj je vrlo uspješan bio pokojni Bože Gagro. Kažimo i to da su organizatori, domaćini i pokrovitelji tog natjecanja za najbolje pojedince i klubove pripremili vrijedne nagrade.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije