Pred posljednji turnir ABA 2 lige dvorana na Pecari bit će u novom ruhu

Novi semafori za završni turnir regionalne ABA 2 lige

storyeditor/2023-02-26/pezzara.jpg
27.02.2023.
u 17:19

Sportska dvorana na Pecari u Širokom Brijegu ovih je dana u novom ruhu, piše Večernji list BiH. Umjesto starih semafora, postavljeni su novi kakvih ima tek nekoliko u regiji. Slične velebne semafore imaju sportska dvorana Stožice u Ljubljani, Štark arena ili, kako se prije zvala, Kombank arena u Beogradu, Sportska dvorana Višnjik u Zadru, sportska dvorana Mornara u Baru.

Već su isprobani

Prvo službeno promaknuće s novim semaforima bit će u susretu 16. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine, kada će u sportskom zdanju Pecara gostovati Bosna iz Sarajeva. No, novi semafori već su isprobani u prijateljskom susretu protiv susjeda iz Posušja, gdje je domaći sastav izišao u susret Posušanima kako bi gosti isprobali novopridošle crnogorske igrače, braniča Krstu Bjelicu i centra Radoja Vujoševića.

Široki je bio bolji i upisao pobjedu 72:60. Grad Široki Brijeg, Košarkaški klub Široki bit će domaćini petog, posljednjeg ovosezonskog turnira regionalne ABA 2 lige koji će se u dvorani na Pecari igrati od 6. do 12. ožujka. U novom ruhu dvorane na Pecari zasjat će novi semafor pod čijim će se svodovima četrnaest regionalnih ABA 2 klubova boriti za prolaz na završni turnir na kojem će nastupiti osam najboljih momčadi. Završni turnir igrat će se u Domžalama od 12. do 16. travnja. Helios iz Domžala, kao vodeća momčad ABA 2 lige, osigurao je prvo mjesto prije završnog turnira s maksimalnih deset pobjeda i prema propozicijama regionalne ABA 2 lige pripada mu i pravo organiziranja domaćinstva na završnom turniru. Prošle sezone pobjednik regionalne ABA 2 lige bila je momčad Zlatibora iz Čajetine koja je u finalu bila bolja od MZT-a iz Skoplja. Široki se nakon četvrtog turnira sa šest pobjeda i četiri poraza nalazi na diobi šestog, sedmog, osmog i devetog mjesta s Podgoricom, Pelisterom iz Bitolja i Slogom iz Kraljeva.

Protiv Sparsa

Kao domaćinu petog turnira Širokobriježanima ide u prilog što će se na posljednjem turniru sastati s tri najlošije momčadi koje nakon deset kola imaju tek jednu pobjedu. Prvi susret Široki će 7. ožujka odigrati protiv bosanskohercegovačkog predstavnika Sparsa s Grbavice. Dva dana kasnije snage će odmjeriti protiv Vrijednosnica iz Osijeka, a turnir će zaključiti protiv hrvatskog predstavnika Gorice 11. ožujka. U Širokom su uvjereni kako će izboriti plasman među osam najboljih i sudjelovati na završnom turniru u Sloveniji. Prošle sezone na završnom turniru u Skoplju Širokobriježane je jedna uspješna lopta dijelila od borbe za prvo mjesto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije