Karla Bakalar

Nova teniska nada iz Čapljine

10.04.2019.
u 12:55

Nakon što je Karla Bakalar od prošle godine počela “harati” po Dalmaciji i Dubrovačkom primorju, skrenula je pozornost na sebe

Karla Bakalar, državna prvakinja BiH za uzrast do 12 godina, nova je nada čapljinskog tenisa. Dok je nastupala samo na turnirima u BiH, za Karlu Bakalar malo se znalo, međutim, nakon što je od kolovoza prošle godine počela “harati” po Dalmaciji i Dubrovačkom primorju, skrenula je pozornost na sebe. Uz ostalo, osvojila je otvorena prvenstva Zadra, Splita i nedavno Dubrovnika. Kao prvakinja BiH bila je na petnaestodnevnom razvojnom kampu u turskoj Antalyji, gdje je, s obzirom na to da uoči međunarodnih turnira u singlu i parovima uopće nije bila rangirana, postigla solidne rezultate.

Trenira u Čeljevu

Naravno, Karla, kao neke njezine vršnjakinje, nema teren uz kuću, nego je od Trebižata do teniskog centra u Čeljevu vozi otac Ilko, a onda je preuzima trener Andrija Jovanović. Slijede treninzi pa nastupi i tako u nizu. Uoči jednog od tih treninga razgovarali smo s Karlom, koja o kampu u Antalyji kaže:

“U Antalyji je bilo super, upoznala sam dosta djevojčica i dječaka s kojima sam trenirala u kampu. Bilo mi je jako zanimljivo, a i zabavila sam se. Iz BiH smo bili samo ja, jedan dječak i trener, a u kampu su sudjelovali državni prvaci. Dobro je bilo, prošla sam prva dva kola pojedinačno i u paru s Ivanom Lakić iz Srbije. Oba puta izgubila sam od Ruskinje Sare Kostakove. Malo smo razgovarale na engleskom, mislim da bih je pobijedila da se igralo na zemljanom terenu, a ne na tvrdoj podlozi”, kaže Karla o nastupu u Antalyji pa ističe kako joj je posebno drago osvajanje naslova prvaka BiH.

“Prvi put sam je pobijedila (Lanu Petković). Ona je povela 3:6 u prvom setu, otišla sam u toalet, malo sam se smirila, rekla sam sama sebi da ona nije ništa bolja od mene i to sam pokazala u drugom setu, dobila sam ga 6:3, a onda smo u tie-braeku samo prebacivale lopticu. Jedva smo osvajale poene, bile smo umorne, ali ja sam ipak bila bolja”.

Po povratku iz Antalyje Karla Bakalar nije se puno odmarala, već je stigla osvojiti Otvoreno prvenstvo Dubrovnika. Uvjerljivo u pet mečeva izgubila je samo četiri gema. Osigurala je i nastup na Europskom prvenstvu, a sportski uzor joj je Simona Halep. Kaže da ima “dobre (brze) noge”. Nakon povratka iz Antalyje uslijedile su čestitke kolega iz razreda te razrednika koji je kazao kako je “ponosan što u razredu ima takvu učenicu” te je zamolio da na satu svima prepriča svoje dojmove iz Turske.

Ostavljen trag

“Sva djeca koja su prošla, kako se kaže, kroz moje ruke, ostavila su određeni trag, ali ipak bih izdvojio ovu djevojčicu, Karlu Bakalar. Nevjerojatan je talent koji kod trenera izaziva i određeni strah. Njezin razvoj pratim četiri godine i sada će biti sve teže i teže da se pomakne naprijed jer je konkurencija sve jača. Ovo što je postigla u posljednje dvije godine premašilo je očekivanja”, ističe trener Andrija Jovanović koji najavljuje i nove iskorake:

“Ona će još kratko vrijeme odrađivati turnire u konkurenciji do 12 godina, uz ostalo, i zbog obveza s reprezentacijom BiH. Opasna je stvar stalno pobjeđivati slabije od sebe pa ćemo se prebaciti u konkurenciju do 14 godina”.

Naravno, u razvoju čapljinske teniske nade veliku ulogu imat će i financije. Za sada iza nje stoji obitelj, otac Ilko je vozi na treninge i turnire, ali ako i kad iziđe na međunarodnu scenu, to neće biti dovoljno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije