Nogomet

NK Rijeka će pokazati koliko vrijedi Široki

06.02.2016.
u 07:00

Danas (17 sati) Široki Brijeg igra prvu utakmicu u gostima od početka zimskih priprema. Na Rujevici će ih ugostiti Rijeka. Susret je davno dogovoren za 18 sati, ali su ga domaćini “premjestili” za sat ranije.

Tri pobjede na pripremama

-Odigrali smo u dosadašnjem dijelu tri utakmice, sve tri na Mostarskom blatu i postigli tri pobjede (Mostar 5:0, Osijek 2:1, Branitelj 4:0, pp), ali Rijeka je mnogo jači protivnik s kojim su se do sada sastali i s kojim ćemo se uopće zimus sastati. Baš zato moći ćemo nakon utakmice procijeniti koliko vrijedimo, rekao je trener Širokobriježana Slaven Musa:

-Mislio sam na utakmici protiv Branitelja jednim igračima dati 60 minuta igre, drugim 30, pa odustao. Razlog su četiri jaka treninga u dva dana uoči utakmice, pa nije bilo dovoljno svježine u nogometašima. Protiv Rijeke baš ćemo tako postupiti, pa će pojedinci odigrati svih 90 minuta. Najvažnije je da nema ozljeda. Dobro, bilo je sitnih poteškoća i izostanka s treninga zbog viroze (Ćorić, Crnov, Kožulj...). Ćorić nije igrao protiv Branitelja, danas bi trebao zaigrati. Ni Pehar nije ulazio, ali danas će u igru od prve minute. Jedini koji nije putovao u Rijeku je Špikić. On je nakon teške ozljede koljena tek počeo raditi punom snagom, pa će zaigrati na jednoj od utakmica u Antalyji.

Odmah po završetku utakmice na Rujevici, Širokobriježani se vraćaju kući.

U utorak odlazak u Tursku

U utorak lete u Tursku. Već u četvrtak čeka ih prva od tri tamo ugovorene utakmice. Protivnik je Shakter Karagandy (Kazahstan). Široki će se 14. veljače ogledati s danskim Odenseom, a 17. veljače igrat će protiv Wisle Plock (Poljska). Po povratku kući, sve do 27. veljače, kada gostuje na Grbavici protiv Željezničara u nastavku prvenstva, neće biti novih prijateljskih susreta. Tako je isplanirao trener Musa koji želi izbjeći ozljede i ući u sezonu sa svim zdravim igračima.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije