Davis Cup

Nizozemci velika prepreka bh. vrsti

06.04.2017.
u 09:00

Mirza Bašić stigao je iz Meksika, a trenirao je jučer oko podneva u zeničkoj Areni radio punim intenzitetom s Tomislavom Brkićem, našim igračem - kapetanom, koji je na okupljanje došao s lakšom ozljedom.

Igra Nizozemaca

To znači da će i oni, uz Damira Džumhura i Nermana Fatića, biti spremni za vikend i povijesni dvoboj s reprezentacijom Nizozemske u okviru drugog kola Prve skupine euro-afričke zone Davis Cupa.

Eventualna pobjeda, podsjetimo, donijela bi BiH plasman u doigravanju za Svjetsku skupinu, odnosno 16 najboljih reprezentacija svijeta.

Koliko Nizozemci shvaćaju ozbiljno ovaj dvoboj, govori činjenica da su došli s velikim pratećim timom koji uključuje liječnike, fizioterapeute, tehničko osoblje i dužnosnike teniske asocijacije, a najavljeni su i novinari iz Nizozemske, kao i nekoliko desetaka navijača. Robin Haase, trenutačno 48. igrač svijeta, prvi je reket gostujućeg tima u kojem su i Tallon Griekspoor i Thiemo de Bakker te Jean - Julien Rojer, double-igrač koji trenutačno zauzima 20. mjesto na ATP ljestvici parova. Riječi njihova kapetana Paula Haarhuisa i najboljeg igrača Haasea da je BiH favorit u ovom meču, pokušaj je da prebace lopticu na naše. Svi u taboru bh. reprezentacije svjesni su da im pokušavaju nametnuti dodatni pritisak. U normalnim zemljama ovakav uspjeh reprezentacije bio bi odgovarajuće vrednovan. Kod nas je bilo i pitanje hoće li uspjeti nabaviti novac kako bi se meč uopće odigrao.

- Izgledi su 50-50. Nizozemci imaju jako dobar tim. Po rezultatima se vidi da smo i mi u dobroj formi. Svi ćemo dati svoj maksimum i probati još jednom ostvariti uspjeh, kazao nam je Brkić.

Džumhur je objasnio kako su izjave Nizozemaca da smo mi favoriti pokušaj da skinu pritisak sa sebe. Riječ je, kaže, o jako iskusnoj ekipi, da imaju Haasea koji je godinama u top 100, Rojera koji je fantastičan u dvoboju, De Bakkera koji je nekad bio 40. igrač svijeta.

- I mi smo na neki način iskusni jer godinama igramo zajedno, kao jedan tim. Velika složnost u našem timu mislim da će i ovoga puta presuditi i da ćemo donijeti još jednu pobjedu svojoj zemlji, istaknuo je Džumhur.

Poziv navijačima

Tomislav Brkić je pozvao navijače bh. reprezentacije i ljubitelje tenisa da dođu i prate meč dviju reprezentacija. Podrška s tribina bi nam, tvrdi Brkić, bila od velike koristi, a možda bi bila itaj jezičak na vagi u korist Davis Cup reprezentacije BiH.

Dva singl meča na programu su u petak, 7. travnja, od 14 sati, parovi dan poslije u istom terminu, a preostali singlovi u nedjelju, 9. travnja, od 13 sati, a točan raspored bit će utvrđen ždrijebom koji je zakazan za danas.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?