ŠPANJOLSKI MEDIJI

'Nisu svi jednaki! Modrića se ne smije tretirati kao druge. On ima poseban status'

Luka Modrić
Isabel Infantes/REUTERS
07.02.2024.
u 07:50

"Vrlo je jednostavno. Modrić je legenda i osvajač Zlatne lopte. Modrić uživa u nekim privilegijama u Madridu, a najbolja je ta što u klubu svi to dobro razumiju", napisao je AS

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i legenda Real Madrida, Luka Modrić, proživljava iznimno izazovnu sezonu u momčadi Carla Ancelottija. Politika 'kraljevskog klupa' je gurati mlade igrače koji će idućih godina nositi njihovu igru. Modrić je prošloga ljeta odbio bogate ponude iz Saudijske Arabije u želji da još barem jednu sezonu provede postižući rezultate za 'svoj' klub.

Međutim, situacija je više ili manje nenadano krenula sasvim drugim putem. Modrić od početka sezone ima puno manju minutažu, nego što je navikao, a za mjesto u prvoj momčadi teško se uspijeva izboriti. Prema je protiv Getafea odigrao svih 90 minuta, u utakmici protiv Las Palmasa Ancelotti ga nije niti poslao na zagrijavanje.

"Jako je teško takvu legendu ostaviti na klupi za pričuvne igrače. Mogu mu se samo zahvaliti na svemu što je napravio otkako sam ja u klubu. Stvarno me to pogađa, teško mi je zbog toga", rekao je Talijan objašnjavajući kako Luku ne misli slati na zagrijavanje ukoliko nije siguran da će zaigrati. Događanja ove sezone prouzročila su sve glasnije priče o njegovom odlasku na istok, a izazvala su i brojne kritike španjolske nogometne javnosti. Sada im se pridružio i kolumnist AS-a, Federic Hermel.

"Nismo svi isti, tako je i u nogometu, čak i ako igrači nose isti dres i bore se za isti grb. Ako čitamo između redova, ono što je nedavno rekao Carlo Ancelotti to potvrđuje. Nemaju svi njegovi dečki jednaki status. On kao trener ne može tretirati Luku Modrića na isti način kao druge igrače", napisao je nakon što je procurila informacija o predaji njegovog čuvenog broja 10.

Dotaknuo se i Ancelottijevih žalosnih riječi o potiskivanju Modrića. "Vrlo je jednostavno. Modrić je legenda i osvajač Zlatne lopte. Njega Ancelotti neće slati na zagrijavanje ako neće ući u igru. I to ima svakog smisla. Carlu nije jednostavno što Modrića mora ostavljati na klupi. Brine o mnogo detalja i ne želi uvrijediti Modrića i njegovu prekrasnu karijeru u Realu. Modrić uživa u nekim privilegijama u Madridu, a najbolja je ta što u klubu svi to dobro razumiju", naveo je Hermel.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije