ATP MONTREAL

Ništa od četvrtfinala za Čilića

Marin Čilić
08.08.2019.
u 21:25

Hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u četvrtfinale ATP turnira iz serije Masters 1000 u Montrealu, bolji od njega je bio drugi nositelj Austrijanac Dominic Thiem sa 7:6 (7), 6:4. 

Bio je ovo drugi međusobni susret Čilića i Thiema i druga pobjeda 25-godišnjeg Austrijanca. Čilić je protiv Thiema odigrao ravnopravan meč, no nažalost u najvažnijim trenucima je mladi Austrijanac čvršći. Čilić je tijekom dvoboja osigurao čak devet break-lopti, četiri u prvome i pet u drugome setu, ali nije iskoristio niti jednu, dok je Thiem iskoristio jednu od četiri šanse za oduzimanje servisa hrvatskog igrača.

Sve četiri break-lopte u prvom setu, tri vezane kod 0-40 i još jednu prednost, Čilić je imao u sedmoj igri, no Thiem je svaki puta odigrao vrhunski. Dva je puta izašao na mrežu i završio poen odličnim volejom, a po jednom je do poena stigao servisom i smešom. U tie-breaku je Thiem bio u stalnoj prednosti, ali Čilić je uspio vratiti čak tri mini-breaka zaostatka, ali je na kraju promašio jedan forhend previše i Austrijanac je dobio prvu dionicu dvoboja.

Na početku drugog seta Čilić je imao tri prilike za vodstvo od 2:0, ali Thiem je na dvije od tri break-lopte pogodio odličan prvi servis, dok Čilić nije uspio iskoristiti jedinu priliku kada se igralo nakon Austrijančeva drugog servisa. 

Odmah u sljedećoj igri Čilić je izgubio servis, u taj je gem kenuo dvostrukom servis pogreškom i Thiem je stigao do 15-40. Iako je servisom i volejem stigao do izjednačenja, Čilić nije uspio spasiti i treću break-loptu Thiema. U toj je situaciji odligrao preslab volej pa je Austrijanac stigao na loptu i poslao ju pored hrvatskog igrača.

Iamo je Thiem priliku još jednim breakom riješiti susret sa 6-3 u drugom setu, ali Čilić je pokazao borbenost i spasiti servis, da bi kod servisa za meč Austrijanca stigao do 15-40. Thiem je ponovno odgovorio s dva odlična prva servisa kojima nije Čiliću pružio priliku za povratak u dvoboja te je potom iskoristio svoju ukupno četvrtu meč-loptu u susretu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?