Gradski derbi

Nikolić: Najvažniji susret sezone

neven nikolic
30.01.2016.
u 07:00

Ljubitelji košarke u dvorani na Bijelom brijegu u nedjelju će imati prigodu pogledati mostarski gradski derbi HKK Zrinjski - KK Student, a prema najavama trenera, utakmica je od velikog značaja za oba kluba.

Zajednička konferencija

Kako je na zajedničkoj konferenciji za novinare kazao trener Studenta Neven Nikolić, njegova momčad još ima teorijske izglede za plasman u Ligu za prvaka, a da bi se to ostvarilo, osnovni preduvjet je pobjeda nad Zrinjskim.

- Ako i ne uđemo u Ligu 6, ova nam je utakmica važna zbog prenošenja bodova u ‘playout’ pa bih rekao da je ovo, možda, i najvažnija utakmica za nas ove sezone - kazao je Nikolić.

S druge strane, Zrinjski razmišlja isključivo o borbi za ostanak, a s obzirom na iznimno težak raspored do kraja prvog dijela sezone, nedjeljna pobjeda je od presudnog značaja za momčad Senada Muminovića.

- U takvoj smo situaciji da se borimo za goli život. U ovom trenutku malu bih prednost dao Studentu jer će u utakmicu ući rasterećeniji zbog boljeg položaja na tabeli u odnosu na nas, ali mi smo domaćini i kao domaćini moramo pobjeđivati ako želimo izboriti ostanak, kazao je trener Muminović.

Trener Studenta osvrnuo se na utakmicu istih protivnika iz prvog dijela sezone, koju je Student dobio rezultatom 62:57, kazavši kako taj ishod neće puno utjecati na rasplet nedjeljne utakmice.

Tvrda utakmica

- Bila je to tvrda, muška utakmica, teška za gledanje, teška za igranje, teška za vođenje. Na kraju smo mi do pobjede došli fanatičnom borbenošću, mislim zasluženo. Međutim, dosta toga se od tada promijenilo. Prije svega, Zrinjski sada izgleda puno bolje nego što je izgledao tada, dodao je Nikolić.

Po Muminovićevim riječima, kvaliteta košarkaša Zrinjskog nije upitna.

- Ako na terenu damo sve od sebe, nema ni jedne ekipe u BiH koju mi ne možemo dobiti. Imamo kvalitetu, ali to treba pokazati. Treba pokazati volju i požrtvovnost, što nam zafali u pojedinim utakmicama i onda gubimo praktički dobivene utakmice, zaključio je trener Zrinjskog.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije