PREVELIKI EGO

Nije mu dosta 125 milijuna dolara: Što smeta Mbappeu? Najplaćeniji svjetski igrač bježi iz PSG-a

13.10.2022.
u 08:06

Ne zaboravimo i kako Mbappé ističe sve ovo nezadovoljstvo unatoč tome što je PSG pod novim trenerom Christophom Galtierom furiozno krenuo u novu sezonu

Najplaćeniji nogometaš svijeta u ovom trenutku, napadač Paris Saint-Germaina Kylian Mbappé nije zadovoljan situacijom u klubu, potvrđeno je u nogometnim krugovima. Također je potvrđeno da želi napustiti klub što je prije moguće, misleći na siječanj.

Velik ego 

Sve se ovo događa nedugo nakon što je u ožujku ove godine potpisao trogodišnji ugovor koji ne samo da ga je učinio najplaćenijim nogometašem današnjice, nego mu je i dao neke ovlasti u samom odlučivanju čelništva kluba, što je veliki presedan u svijetu nogometa. Prema tom ugovoru, Mbappé je osigurao godišnju plaću od 125 milijuna dolara, višu od one Cristiana Ronalda (113) i Lionela Messija (100). Uz tu plaću je uz predsjednika Nassera Al-Khelaifija i direktora Luisa Camposa kreirao kadrovsku politiku PSG-a za ovu sezonu. 

Ne zaboravimo i kako Mbappé ističe sve ovo nezadovoljstvo unatoč tome što je PSG pod novim trenerom Christophom Galtierom furiozno krenuo u novu sezonu. Krenuli su s prvim mjestom na ljestvicama francuske Ligue 1 i skupine Lige prvaka, bez ijednog upisanog poraza u 14 odigranih susreta (10 pobjeda i 4 remija) te s dvojcem na čelu ligaške ljestvice strijelaca, Neymarom (8 golova i 7 asistencija) i Mbappéom (8 golova), a ove je sezone preporođen i Lionel Messi s pet golova i sedam asistencija.

Što onda Mbappéu smeta? Nama iz vanjske perspektive definitivno se čini da mu ništa ne bi trebalo smetati. Kako je prikladno na društvenim mrežama napisao bivši nogometaš Jimmy Conrad; "U vezi čega ti možeš biti nesretan? Ti si Kylian Mbappé!" Francuzi su iznijeli teoriju nakon što je u prijenosu utakmice viđeno da na bilježnici trenera Galtiera piše "Mbappé pref right" što bi značilo da ga namjerava stavljati kao desno krilo. Francuzi ističu da se to Mbappéu ne sviđa jer bi kao centralni napadač više mogao pridonijeti kao superzvijezda kluba. Nije tajna da na kraju sezone Kylian želi biti najbolji strijelac PSG-a. Ta teorija je moguća, ali kad pogledamo iz konteksta PSG-ove rezultatske uspješnosti ove sezone, i dalje poprilično sitničava. Pogotovo kad uzmemo u obzir koliko je Mbappé novaca i ovlasti novim ugovorom uspio izvući isključivo time što se prijetio odlaskom u Real Madrid. 

'Noga' Camposu? 

Ni ova, kao ni ta situacija, nije bila poznata klupskom vodstvu kad je izašla u javnost. 

– Mbappé nije obavijestio ni predsjednika ni mene o tome da je nezadovoljan i da želi otići iz PSG-a, ali naša namjera je jasna u tome da želimo nastaviti s njim i nemamo ga namjeru prodavati – rekao je direktor Campos, koji je u jeku ove situacije s francuskim napadačem, pred izlaznim vratima kluba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije