NK Široki Brijeg

Ni kiša, ni Radnik, ni “torbari” nisu omeli trupe s Pecare

17.05.2016.
u 09:00

Igra protiv Radnika bila je “pjesma”, a 5:0 pobjeda “oda radosti” za grlate Škripare, pa i ostale gledatelje na Pecari. Sezona je spašena, iako se u jednom trenutku činilo da kola jure u provaliju. Europa je izborena, čini se potpuno zasluženo. Naime, 5:0 pobjedu protiv Radnika ne umanjuje podatak da su gosti na Pecaru istrčali s pričuvnom postavom, u kojoj je u igri i na klupi bilo sedam igrača mlađih od 21 godine. Domaći su utakmicu počeli “nabrijano”, čemu je možda razlog priča kako su se pred početak u Širokom pojavili neki “torbari” i (navodno) nudili lijepu svotu Bijeljincima da bi se “specijalno potrudili” i pobijedili Širokobriježane. No, ove smo podatke dobili s “radio mileve”. Ako je točno da je “radnike” netko htio stimulirati, to se ne kosi sa zakonom, iako smrdi na nemoral.

Petrović nije bio nezadovoljan

- Ovdje smo doputovali s mladom momčadi, a glavne igrače čuvamo za “dan D”, za srijedu i uzvratni susret finala Kupa BiH protiv Slobode. Imamo lijepih 1:1 s Tušnja i dobre izglede za izboriti Europu.. Pa, zašto se onda “prosipati” na Pecari i riskirati ozljede, rekao nam je prije utakmice trener Radnika Slavko Petrović. A kad je susret završio, Petrović nije bio nezadovoljan, ali je nemoćno širio ruke:

- Nemam što posebno reći. Široki je zasluženo pobijedio, bio je bolji, a mi stekli uvid u mogućnosti igrača koji manje igraju. Sad idemo na Slobodu, pokušati iskoristiti jedinstvenu prigodu za izaći na međunarodnu pozornicu:

- Pobjeda je zaslužena, čista kao suza. Rezultat sugerira da nije bilo teško. Zabili smo pogodak na vrijeme, pa se sve otvorilo kako smo željeli. Wagner i Ćorić zadobili su ozljede pa morali iz igre nakon 45 minuta. Ostvarili smo cilj, to je Europa. Bili smo jutros na misi, zatim imali zakusku i... baš se razilazimo. Momci idu na zasluženi odmor. Novi okup bit će od 7 - 10. lipnja, zatim slijede pripreme za Europsku ligu. Prva utakmica igra se već 30. lipnja. Protivnika ćemo doznati na izvlačenju 20. lipnja. Ne bih razglabao koga želim za protivnika, rano je. Mislim kako će biti dovoljno vremena za dobro se spremiti, rekao nam je jučer trener Širokobriježana Slaven Musa.

Rano je za pojačanja

Pitali smo hoće li biti novih lica u svlačionici, kao i odlazaka:

- Moglo bi svega biti, ali tek ćemo vidjeti. Kao prvo, moramo vidjeti što će biti s igračima kojima su istekli ugovori. Vidjet ćemo tko će otići, a o tomu će u dobroj mjeri ovisiti potraga o pojačanjima. No, rano je o tome, kazao nam je Musa...•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije