SKK Student

Neven Nikolić: Imamo još mnogo prostora za unapređivanje igre

03.12.2015.
u 07:00

Mladi trener momčad je predvodio u nekoliko teških utakmica u kojima je ona bila autsajder, ali je na kraju ipak slavila

Mladi trener iz Metokovića Neven Nikolić podigao je igru SKK Student od kako je došao na klupu te momčadi. Niz dobih rezultata iskoristili smo kao povod za "blitz" razgovor za Večernji list BiH.

Od kako ste došli na klupu momčad uglavnom niže uspjehe, kako komentirate nastupe momčadi s obzirom na to da igra debitantsku sezonu u Ligi 12?

- Prije svega bih pohvalio igrače jer su oni najzaslužniji za uspjehe. Moj zadatak kao trenera je iz svakog igrača izvući maksimum, a da na kraju najviše koristi od toga ima momčad. Od prvog dana moji suradnici i ja pokušavamo stvoriti pozitivno ozračje na treninzima jer je to osnova za dobar rad. Igrači su shvatili kako ne postoji zamjena za naporan trening i da se bez toga ne može doći do uspjeha. Ono što mene kao trenera najviše veseli je emocija koju igrači imaju na utakmicama i mislim da je to presudni čimbenik koji odlučuje o pobjedniku. Izgradili smo timski duh i pobjednički karakter te se nadam da će to potrajati što duže i da se nećemo zadovoljiti do sada postignutim.

Koliko su vam značile pobjede nad mjesnim rivalima Zrinjskim i Širokim, kako su te pobjede doživjeli vaši igrači?

- Svaka pobjeda nam mnogo znači, a posebno ove protiv Zrinjskog i Širokog jer smo u njih ušli kao autsajderi. Međutim, ni te pobjede nam neće utažiti glad za novim uspjesima, okrećemo se sljedećim protivnicima, ima još puno utakmica do kraja.

U idućem kolu gostujete kod Slobode, momčadi koju vodi Boris Džidić, trener nakon kojeg ste preuzeli klupu Studenta. U kojoj mjeri vam može biti otežavajuća okolnost to što Džidić dobro poznaje vašu momčad?

- Nema lagane utakmice. Svaki protivnik je težak ako ga se olako shvati. Utakmica protiv Slobode je za nas ista kao i svaka do sada i jednako se pripremamo za nju kao i za prethodne. Da budem iskren, ne opterećujem igrače puno s protivnicima, više se usredotočimo na unapređenje naše igre. Situacija je možda malo specifična jer se s druge strane nalazi trener koji je vodio ovu ekipu, ali igrači su profesionalci, navikli su se oni na takve situacije u karijeri. Nekolicina njih je igrala i za Slobodu, tako da mislim da im neće nedostajati motiva.

Što očekujete u nastavku prvenstva, kakav bi vas plasman zadovoljio?

- Ne razmišljamo o plasmanu. Bitno je jedino da ne ispadnemo iz lige, a sve ostalo bi bio lijep rezultat s obzirom na to da, uz Zrinjski, imamo možda najlošije uvjete rada u ligi. Idemo trening po trening, utakmicu po utakmicu pa dokle stignemo.

Očekujem da ćemo unaprijediti našu igru jer mislim da postoji još jako puno rezervi u njoj, posebno u napadu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije