Borna Ćorić

Nemam trenera, ali nisam samo ja u cijeloj priči 'bad guy'

Reuters/Pixsell
20.07.2017.
u 09:15

Počeo je s trendom mijenjanja trenera, pet njih u pet godina...

Čak je do Umaga trebalo doći da se oči u oči porazgovara s Bornom Ćorićem. Piše se kako je bahat, brzoplet, mlad. I jest, ima samo 20 godina, ali kada vas gleda onim tamnim očima, oštrog pogleda, ne bi mu čovjek dao toliko. Osoba je to koja zna što hoće i može pa ne pristaje na manje. I ima pravo na to. A onda se nasmije i nestane ta “bahatost”. 

Naizgled je opušten, ali onda kada zakopate malo dublje, kao da ga nešto muči. Možda je to samo ozljeda vrata zbog koje je odustao i od nastupa u Umagu, a možda nije. Kako god bilo, on stoji čvrsto na zemlji. To je podloga koja mu u zadnje vrijeme odgovara. U Marrakechu je ove godine osvojio i svoj prvi ATP naslov u karijeri i to baš na zemlji. 
 – Zadnje dvije godine na zemlji snalazim se bolje nego na travi i betonu. Uvijek sam bio dobar na betonu, tako da sam nakon svega čak i sebe malo iznenadio – kaže Borna. 
Iznenadio nas je možda sve svojim sposobnostima na zemlji, ali ne i činjenicom da ponovno mijenja trenera. Da, dečko je to koji tenis igra kao da je u profesionalcima već godinama, ali opet, nekim potezima otkriva svoju mladost. Trenere mijenja kao i Dinamo, a koji će mu ovo biti, kaže da ni sam ne zna. Trenere mijenja kao i Dinamo No, novoga traži. To je sigurno jer je prekinuo suradnju s Ivicom Ančićem.
 – Istina je da ne radimo više zajedno. Ne mogu komentirati tko je raskinuo s kim, ali činjenica je da jesmo. Za sada nemam nikoga u planu, sa mnom je Joško Topić, koji je i dobar prijatelj – objasnio je Ćorić, a onda se u priču uključio i Goran Ivanišević koji je sjedio pored njega.

Goran je “slobodan”, a na pitanje kako može pomoći mladom tenisaču, rekao je: 
– Otvorit ćemo agenciju ili napraviti udrugu: „Pomoć Borni u traženju trenera“ – našalio se Zec, a Borna ubacio: ”Koji će ostati dulje od godinu dana.” 
Možda se šali s time, ali naći će novog čovjeka za svoju klupu. Do tada se, kaže Ivanišević, za njega ne boji.
 – On je upao u jednu rupu mijenjanja trenera, ali ja se ne bojim za njega. Ponekad zna biti nestrpljiv, ali mlad je. Može puno toga napraviti i u pravom trenutku doći će i rezultati – zaključio je naš jedini osvajač Wimbledona, nakon kojega je Ćorić nastavio.
 – Nažalost rekao sam to i nakon prošlog trenera – nije sve tako crno i bijelo. Nisam samo ja taj koji je u svemu tome “bad guy” iako me se tako prezentira, što i razumijem. Ne mogu to promijeniti pa se i ne trudim. Ali nisam ja kriv za sve trenere – žalosno će Borna koji ni ove godine neće biti na zemlji Umaga.

Otkazao je svoj meč, iako se veselio turniru. Bolovi se, izgleda, nisu mogli zaobići.
 – Jako mi je žao što ne mogu igrati, ovo mi je omiljeni turnir u cijeloj godini jer bih igrao pred domaćom publikom. Planirao sam ovdje napraviti dobar rezultat i uzeti dosta bodova, ali jednostavno nemam izbora, bolovi su preveliki – rekao je Borna. Ponovno pauzira Umag Tako da će Umag pauzirati još jednom. No, plan za dalje već ima.
 – Igram turnir u Hamburgu, pa Los Cabos, pa Cincinnati, Montreal. Imam jednu američku turneju.
 Možda će ondje imati više sreće. U Umagu je nije imao jer nije stigao razviti rutinu koja mu je nosi. Naime i on ima “Nadalov sindrom” praznovjerja, baš kao i Ivanišević. 
– Dosta sam praznovjeran. Nosim narukvice koje mi nose sreću. Uvijek idem na isti WC na turniru i slično. Kako je bilo u početku, to postaje rutina do kraja – zaključio je Borna koji će turnir u Umagu pratiti s tribina, ali ove je godine barem uspio doći do njih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?