Gabela

Ne cvatu im ruže u 1. ligi - “krezubim” lavovima pobjeglo i Bratstvo

13.10.2016.
u 08:00

Poslije utakmice desetog kola federalnog nogometnog prvenstva protiv Bratstva, ostao je dojam kako je GOŠK “pročitao” najprije bivši šef struke Faruk Kulović, koji trenutačno vodi momčad Goražda, a zatim i ostali.

Dobro krenuli pa posrnuli

Podsjećamo, lavovi su u sezonu ušli pobjedom protiv Novog Travnika, da bi u drugom kolu u Goraždu “fasovali” tri komada. Bio je to prvi težak poraz za momčad GOŠK-a. Prvo poluvrijeme Gabeljani su dominirali, a onda ih je domaćin stisnuo u drugom dijelu te im, na stadionu gdje rijetko gubi, nakrcao mrežu s tri pogotka. U četvrtom kolu došlo je fatalno gostovanje kod Bosne Seme i novi poraz u završnici s tijesnih 2:3. To ne bi bilo nikakvo čudo da GOŠK do 81. minute nije vodio rezultatom 2:0. Mnogi su se tada pitali kako je to moguće u današnjem nogometu, dok nisu vidjeli utakmicu sedmog kola protiv Sloge iz Simina Hana. Gabeljani su na toj utakmici sve do završnice imali vodstvo rezultatom od 2:1 te igrača više na terenu?! Međutim, nije im to bilo od koristi jer su simpatični gosti uspješno otključali bravu, nakon čega je pala doskora neosvojiva Podavala. Slijedila je smjena trenera Nedima Jusufbegovića, a iskusni Zlatko Križanović uspio je lavovima uliti svježine, pa je ceh platio Travnik. Bilo je glatkih 4:0. Poslije Travnika i boda osvojenoga u Bihaću, stvarao se dojam da je kriza prebrođena, ali jao za njegove navijače kojih je sve manje na tribinama jer gledati GOŠK ove jeseni postalo je stresno. Momčad jednostavno nije spremna. Protiv Bratstva u desetom kolu potvrdilo se da nogomet ne igraju imena, nego neki drugi elementi. Scenarij već viđen u prethodna tri poraza. GOŠK je dobro odigrao prvo poluvrijeme, vodio rezultatom 1:0, a onda je u nastavku utakmice nestalo “i slike i tona”. Umjesto rastrčanosti, tromi i bezvoljni igrači, dok su gosti krenuli silovito i za petnaestak minuta s dva pogotka Husejna Puturalića poturili GOŠK-u novu kapitulaciju.

Ono što je padalo u oči bile su reakcije gostujućih nogometaša koji su u nastavku utakmice imali novi pristup, bodrili su se međusobno, kao da su imali neku tajnu šifru za domaćina.

Znatno ispod ambicija

Nakon drugog domaćeg poraza u deset kola, što se GOŠK-u nije događalo ni u Premijer ligi BiH, ostao je dojam kako je sada već bivši trener Kulović doslovce razmontirao Gabeljane.

Klubovi koji su kasnije slavili protiv, očito je, ove jeseni “krezubih” lavova kopirali su igru koju je protiv GOŠK-a primijenio Kulović, prvo poluvrijeme oprezno, a onda juriš kroz poroznu GOŠK-ovu obranu koja ove jeseni nije ni sjena bedemu od prije dvije, tri sezone. Posljedice, GOŠK je poslije deset kola na sedmom mjestu s 14 bodova, dva više od zone ispadanja, a sedam manje od čela ljestvice. To je znatno ispod ambicija na početku ove sezone kada se stidljivo spominjalo čak i prvo mjesto na ljestvici, sada ostaje jedino borba za goli prvoligaški život. Momčad uljuljana u neke svoje sheme, koje bi možda palile u nižem stupnju, uz to tjelesno potpuno nespremna, pa je teško odrediti kuda će lavovi krenuti. Uglavnom za optimizam baš i nema nekog prevelikoga prostora.

Inače, u klubu iz Gabele su se riješili nekoliko nogometaša. Nakon poraza od Bratstva na domaćem terenu, koji iz temelja mijenja prioritete u sezoni, potresi u GOŠK-u doveli su do razlaza s pojedinim starterima iz početne postave. Kako smo doznali od Luje Ilića, sportskog direktora, “zbog nezalaganja” otkazi su uručeni Aleksandru Nikoliću, Senadu Kašiću i Nikoli Kaiću.

Ostaje samo nejasno kakve su ugovore imali spomenuti nogometaši s klubom te hoće li klub što financijski stajati ti odlasci. Bilo kako bilo, Nikolića, Kašića i Kaića više nema u kadru prve momčadi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije