UOČI DERBIJA S LIVERPOOLOM

Navijači Uniteda provalili na Old Trafford, traže odlazak američkih vlasnika

Simon Peach/Press Association/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
02.05.2021.
u 16:59

Na prosvjedu je bilo oko deset tisuća navijača. Došlo je do tučnjave, a navijači su kamermane gađali bocama i bakljama

Nekoliko sati prije početka najvećeg engleskog nogometnog derbija između Manchester Uniteda i Liverpoola, navijači Uniteda su provalili na  travnjak Old Trafforda tražeći odlazak vlasnika kluba.

Na prosvjedu je bilo oko deset tisuća navijača. Došlo je do tučnjave, a navijači su kamermane gađali bocama i bakljama. Stotine navijača "Crvenih vragova" uspjelo se probiti na travnjak Old Trafforda uoči derbija protiv Liverpoola koji počinje u 17.30 sati.

Navijači su udaljeni s terena, no dio njih uspio se vratiti, navodi BBC. Navijači su prosvjedovali protiv američkih vlasnika Uniteda, obitelji Glazer, zbog sudjelovanja u projektu Europske superlige. Druga skupina navijača se okupila ispred Old Trafforda, dok je treća skupina pokušala blokirati hotel Lowry u kojem su smješteni igrači Uniteda.

Navijači su uzvikivali 'želimo odlazak Glazera", a nakon što su izrazili svoje osjećaje napustil su teren i utakmica će se normalno igrati.

United je bio jedan od šest premierligaških klubova koji su bili među osnivačima Superlige, a svi su se povukli 48 sati kasnije nakon ljute reakcije šire nogometne zajednice. Joel Glazer ispričao se pristašama, međutim dio Unitedovih navijača na prosvjedu je nosio transparente s natpisom "isprika nije prihvaćena".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije