RADI PUNOM PAROM

Navijači su podržali Botu, a on im vraća novim pojačanjima. U Osijek stižu dva dinamovca

Boto
29.05.2024.
u 15:48

Sportski direktor Osijeka, Portugalac Jose Boto, došao je u centar pažnje nakon što je njegov automobil propucan sa sedam hitaca. Boto se nalazi na odmoru u Portugalu pa ga incident nije izravno ugrozio, no policija i dalje istražuje čitav incident. Premda se najprije pisalo da će Portugalac otići iz kluba, svojim objavom na društvenim mrežama zahvalio se navijačima i Hrvatskom nogometnom savezu na podršci te poručio kako namjerava nastaviti dalje s radom.

Posla mu u Osijeku svakako ne nedostaje. Poprilično je iznenadno, nakon pobjede nad Rijekom i plasmana u europske utakmice, otpušten dotadašnji trener Zoran Zekić. Osijek u protekle dvije godine ima velike muke s kontinuitetom na klupi. Smijenili su čak šest trenera, a Boto će željeti što prije pronaći kvalitetnu zamjenu koja će moći ne samo preuzeti i pripremiti momčad, već i konačno zadržati kontrolu nad kormilom.

Uz to, Osijeku će trebati igračka pojačanja, a doima se kao da Boto ne odmara niti u tom segmentu. Klub je već sve dogovorio sa stoperom Lokomotive, 25. godišnjima Branimirom Kalaicom, pišu 24 sata. Kalaica Botu poznaje iz vremena kada su radili u Benfici. Boto je bio vođa skauta, a Kalaica igrač mlade momčadi. Riječ je o stoperu koji je izrastao u Dinamu, šest godina bio u portugalskom velikanu da bi sada godinu i pol igrao za hrvatskog prvoligaša.

Boto je očito odlučno prionuo poslu pojačanja obrambenog dijela momčadi, točnije pozicije vratara. Tako je dogovorio i posudbu Nikole Čavline. Mladi vratar je također odrastao u Dinamu, a prije dvije godine potpisao je za Lokomotivu. Sada bi se trebao vratiti u Dinamo i odmah otići na posudbu u Osijek.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije