MAKSIMIR

Navijači iz cijele dijaspore bili uz Vatrene, Livnjaci posebno ponosni

11.11.2017.
u 07:00

Brojni Livnjaci mogli su biti posebno ponosni na svog zemljaka Zlatka Dalića. Neki tvrde kako je Zagreb grad u kojem živi najviše Livnjaka nakon Livna, piše Večernji list BiH. Osjetna je bila ta prisutnost i na maksimirskim tribinama. Nakon velike pobjede, upravo je Dalićeva postava igre zaslužila pljesak...

Sendviči i piće za navijače

Ivan Šunjić i Ivan Skoko predvodili su zapadnu Hercegovinu i širu okolinu, odnosno tamnošnje pripadnike navijačke skupine “Uvijek vjerni” na put do glavnoga grada Hrvatske, na utakmicu protiv Grčke. Organizatori ovog putovanja su učinili sve kako bi Mostarci, Ljubušaci, Širokobriježani, Gruđani, Posušaci, Duvnjaci, Livnjaci, Stočani i mnogi drugi imali najbolji komfor u svom autobusu. Tako su navijači imali na raspolaganje sendviče, razna negazirana pića i slastice, što su donirali prijatelji i sponzori udruge “Uvijek vjerni”. Tijekom cijelog putovanja autobusom je odzvanjala pjesma, a spektakl je nastao u Zagrebu kada su ih u jednom od većih ugostiteljskih objekata dočekali himnom “Hercegovina u srcu”, a dobru atmosferu Hercegovci su nastavili dizati i na trgu. Također, pridružila im je se i “bečka škola”, odnosno Duvnjaci i Livnjaci koji su rođeni u Beču, a ne zaboravljaju rodnu, hrvatsku grudu. Na stadionu upravo su hercegovački “Uvijek vjerni” bili korektiv u navijanju i upozoravali one koji su željeli navijanjem možda naštetiti Hrvatskoj reprezentaciji da to ne čine.

Posavina uz vatrene

Nakon završetka utakmice navijači su ostali pod navijačkim šatorom proslavljati pobjedu, da bi se u sitne sate krenulo natrag u BiH. Unatoč tome što su mnogi već u petak ujutro morali na posao, a djeca u školu, nikome to nije teško palo.

Više od 200 navijača nogometne reprezentacije Hrvatske s prostora općina Orašje, Domaljevac Šamac i Odžak bili su također gromoglasna potpora vatrenima na stadionu u Maksimiru u veličanstvenoj igri i pobjedi nad reprezentacijom Grčke. Sretni zbog sjajne atmosfere u Zagrebu i odlične igre hrvatskih nogometaša, navijači iz Posavine vjeruju kako će vatreni izboriti plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji iduće godine. Slično je bilo i s navijačima skupinama iz svih krajeva Bosne. Njihova je prisutnost na Maksimiru također bila naglašena.

Brojni hrvatski navijači iz Njemače, Austrije te pojedinci iz udaljenijih krajeva svijeta također su dali svojom nazočnošću podršku najboljoj nogometnoj vrsti Hrvatske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije