Reprezentacija BiH

Nastup Kolašinca još je uvijek pod znakom pitanja

22.03.2019.
u 07:40

Pripreme nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine teku prema planu. Jučer su A reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili svoj posljednji trening u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru u sklopu priprema za utakmice kvalifikacija s Armenijom i Grčkom. Danas će zmajevi osjetiti travnjak Grbavice, gdje će sutra odmjeriti snage s Armenijom. Zmajevi su trenirali po prohladnom vremenu i skliskom terenu te su izbornik Robert Prosinečki i njegovi suradnici iz stručnog stožera inzistirali na oprezu kako ne bi došlo do novih ozljeda.

Kako će igrati protivnik

Jučer je održana i konferencija za medije, a ispred stručnog stožera obratio se pomoćni trener Dragan Spasić.

Izvjesno je da protiv Armenije neće nastupiti Sarić, dok je nastup Seada Kolašinca pod znakom pitanja. Ostali reprezentativci su zdravi i spremni.

– Pitanje za Kolašinca je pitanje za doktora i izbornika. Volio bih da te informacije sačuvamo unutar sebe, a ja radim dosta na tome kako bih našao nešto o protivniku. To je moj posao, naći kako će igrati protivnik. Kolašinac je trenirao. Imaju dvije varijante, nismo još odlučili. Hoće li igrati prvu ili drugu utakmicu ili obje - rekao je Dragan Spasić uoči jučerašnjeg treninga.

– Svaki protivnik igra koliko mu dopustite. Oni imaju svoje mane i vrline. Morat ćemo slušati šefa, a igrači će morati nastaviti tamo gdje smo stali. U Ligi nacija napravili smo dobar posao i tako trebamo nastaviti. O nama ovisi hoćemo li im dopustiti da pokažu svoje vrline i manifestiraju još veće mane. Za sada smo se na treninzima više fokusirali na prvu utakmicu - zaključio je pomoćnik Roberta Prosinečkog. Ervin Zukanović nada se odlasku na Euro te ističe da je sve na igračima. - Sve ovisi o nama. S novim izbornikom igramo motivirano i koncentrirano, a to je cilj za uspjeh. Želimo na EP, s ovakvim angažmanom dolaze i rezultati - ističe nogometaš Genoe.

Raduje ga povratak

Seada Kolašinca, nogometaša londonskog Arsenala, raduje povratak u reprezentaciju te ističe kako jedva čeka istrčati na teren. - Nedostajalo mi je ovo ozračje, druženje s igračima, poželio sam se i Biće (Ermin Bičakčić) s kojim sam cimer, ali i svih ostalih. Poželio sam se i naše hrane jer u Londonu nemam priliku jesti domaće specijalitete. Jedva čekam ponovno zaigrati za reprezentaciju. Nedostajalo mi je sve ovo, momci, navijači, uzbuđenje koje dijelimo - kazao je Kolašinac.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine 23. ožujka na Grbavici dočekuje Armeniju, a tri dana kasnije u Zenici gostuje Grčka. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije