Nastojat ćemo stvoriti borilačku tradiciju u Širokom Brijegu

26.07.2023.
u 10:59

Mladi dvadeset i četverogodišnji Antonio Lasić istinski je zaljubljenik u sport, a posebice u borilačke vještine. Premda je volio i druge sportove, odlučio se posvetiti sportu koji nema osobito dugu tradiciju u njegovu rodnom gradu. Premda je jedan od pionira borilačkog sporta u Širokom Brijegu, svoju ljubav prema borilačkim sportovima iskazuje kao član Kickboxing kluba Dragovoljac iz Livna. Drugu godinu u nizu u Širokom Brijegu pokušava animirati i okupiti poklonike borilačkih vještina, a prije svega kickboksa i klasičnog boksa. Prošle godine je uspio, a ove se nada još većem zanimanju. Njegovom zaslugom i zaslugom poklonika tog sporta u Širokom Brijegu će se 5. kolovoza u sportskoj dvorani na Pecari održati pravi borilački spektakl koji će okupiti mnoga poznata imena tog sporta. Antonio Lasić uvjeren je kako će to uistinu biti pravi sportski događaj i tim povodom razgovarali smo za Večernji list.

Večernji list: Široki Brijeg je, prije svega, grad nogometa i košarke, kickboks i boks nemaju baš kakvu tradiciju?

- Pa ne znam zašto je to tako, ali je činjenica kako kickboks i boks nemaju neku dugu tradiciju na ovim prostorima. To je činjenica koja me malo žalosti u usporedbi s drugim gradovima u Hercegovini, pa i šire. Ali kako prošlost ne možemo mijenjati, tu smo da stvaramo budućnost, tako se nastojim potruditi i potaknuti priču u našem gradu stvaranjem rezultata te ovakvih borilačkih spektakla i drugih društvenih događaja koji su u planu i pripremi, kampovi, seminari itd, uglavnom sve ono što doprinosi razvoju ovoga sporta na pravilan način, a i predstavlja naš grad u pozitivnom svjetlu. I nadam se da smo, u odnosu na prošlu, a i prethodne godine, već puno napredovali. Nastojat ćemo nastaviti ulaznom putanjom te stvoriti borilačku tradiciju u Širokom Brijegu, a i ostaviti u budućnosti nekim mladim generacijama već utaban put do svjetskih vrhova.

Večernji list: Ovo je drugi Golden Glory Fight Night u Širokom Brijegu, što se promijenilo u odnosu na prošlogodišnji?

- Nakon prošlogodišnjeg, koji smo uspješno realizirali i koji je iza nas, dolazi nam drugi za koji sam uvjeren kako će biti bolji kako u organizacijskom tako i u natjecateljskom smislu. Nije to nimalo lagana zadaća jer svi očekujemo neke pomake, iskorak. Mlad sam u životu, a i u ovome sportu, pa nekako svi s dozom sumnje ulaze u dogovore i pregovore. Ali kada se sve sagleda, na prošlogodišnjem eventu mogli smo uživati u atraktivnim izvedbama 18 boraca koji su nam priuštili vrhunske borbe koje su bile zanimljive i gledane. U odnosu na prošlogodišnji event, broj boraca koji će odmjeriti snage u ringu razlikovat će se i očekuje nas od 10 do 12 spektakularnih mečeva u kojima će se sastati najbolji borci iz regije. Kako je projekt ove godine malo veći i bolji, promijenili smo lokaciju i spektakl će se održati u gradskoj sportskoj dvorani na Pecari. Neke sitne pogreške koje smo imali prošle godine želimo popraviti kako bi sportski događaj uistinu bio pravi. Tako će gledatelji zasigurno moći maksimalno uživati u sportu koji se ne događa tako često u Širokom Brijegu, a i na ovim prostorima. U odnosu na prošlogodišnji nastup, kvaliteta boraca, sudionika, zasigurno će biti na mnogo većoj razini jer dolaze nam neki od europskih i svjetskih prvaka, a što je pokazatelj podizanja kvalitete ovogodišnjeg Golden Glory Fight Nighta.

Večernji list: Antonio Lasić je član Kickboxing kluba Dragovoljac iz Livna, ima li naznaka za formiranje takvog kluba u Širokom Brijegu?

- Da, ja sam član Dragovoljca iz Livna jer meni kao borcu treba stručni tim koji će me voditi kroz treninge i moju karijeru. I u KBK Dragovoljac iz Livna na čelu s Brankom Mihaljevićem, predsjednikom Kickboxing saveza BiH, te trenerom Ivanom Keškićem, tek kada sam u njih došao, osjetio sam što je pravilan rad i pravi profesionalni pristup borbama i ovome sportu. Svi njihovi članovi su me toliko prihvatili da ni u jednom trenutku nisam osjetio ili zažalio zašto sam član njihova kluba. Kada idem u borbe i osjetim kako mi leđa čuva trener kakav je Ivan, imam toliko neke energije i naboja jer je odličan pedagog i psiholog, pripremi te za meč da nije problem ući u ring bez imalo straha ni sa svjetskim prvakom. A nakon meča obvezno mi ukaže na pogreške koje sam radio tijekom meča. I u karijeri najbolji rezultati su mi se dogodili od kada surađujem s njima iz KBK Dragovoljac Livno. Aktualni sam prvak države, već sam višestruki prvak BiH u kickboksu te, naravno, imam odlične rezultate u amaterskom i profesionalnom boksu. Za moj klub Dragovoljac iz Livna stvarno imam samo riječi hvale i s takvom trenerskom ekipom želim osjetiti i europske i svjetske pozornice. Nažalost, nemamo registriran klub u savezu pa, naravno, imam u planu takvo nešto u skorijoj budućnosti napraviti u Širokom Brijegu.

Večernji list: Hoće li biti kakvih posebnih gostiju iz svijeta borilačkih vještina?

- Kickboks i boks stvaraju prava sportska prijateljstva, tako ovaj događaj dolaze podržati prijatelji iz samog svjetskog borilačkih vrha te će publika imati priliku i s njima se družiti. Prvog bih izdvojio i mog velikog prijatelja Damira Belju, najvećeg boksača Bosne i Hercegovine ikada. On mi stvarno puno pomaže u treningu i savjetuje me o svemu jer je puno prošao i uvijek je dobronamjeran, tako da od njega stvarno mnogo učim.

Ovom prigodom želim mu zahvaliti na svemu te podršci, što će kao gost podržati ovaj događaj. Izdvojio bih Antonija Plazibata jer trenutačno Hvatska nema boljeg borca od njega. Veliki je sportaš, a još veći borac koji nastupa za najveću nizozemsku borilačku organizaciju Glory Kickboxing. Nažalost, zbog teškog prijeloma ruke izgubio je meč za titulu, ali ne sumnjam u njega da će uzeti pojas, a samo je pitanje vremena. Također, tu je i Dževad Poturak, proslavljeni kickboksač i najbolji kickboksač Bosne i Hercegovine svih vremena, koji je pružio podršku te posjetio prvi Golden Glory Fight Night, obećao je da dolazi i na ovaj ako ne bude spriječen privatnim obvezama.

Antun Račić, hrvatski MMA borac, nastupa za najveće svjetske organizacije, prvak u jednoj od najjačih svjetskih organizacija KSW, dolazi podržati ovaj događaj u Širokom Brijegu.

Tu je i Ivan Dijaković iz njemačkog UFD-gym, čovjek koji je najzaslužniji za razvoj domaćih boraca na svjetskoj sceni. Neki od članova UFD-a su Damir Beljo, Roberto Soldić, Antun Račić, Agit Kabayel te mnogi drugi. To je čovjek koji svoje borce vodi u najveće svjetske organizacije UFC One Chamipon KSW te mnogi drugi koji dolaze podržati Golden Glory Fight Night.

Naši domaći dečki iz Širokog Brijega, braća Anđelo i Ivan Kvesić, karataši koji su svjetski i europski prvaci, zaljubljenici u borilačke sportove, doći će podržati ovaj borilački spektakl u svom gradu.

Večernji list: Očekuje li se još dolazak boraca europskih, svjetskih ili državnih prvaka? Tko su oni?

- Svi borci koji nastupaju na ovom eventu već su iskusni i priznati borci. Počevši od Vida Prkačina, dečka iz Čapljine, koji je prvak Hrvatske te BiH u boksu; Andrije Kuzmana, dečka iz Međugorja koji nastupa za Kralja Tomislava. Okršaj dva diva superteške kategorije u amaterskom boksu, gdje nam dolazi jedan od ponajboljih boksača iz RS-a. Dolazi nam Dino Lončar iz Imotskog, koji aktivno boksa u amaterskoj Hrvatskoj boksačkoj ligi. Očekuje nas onda meč dviju pravih borkinja po pravilima K1. Pa dva bh. borca odmjerit će snage. Jedan od njih je Adi Duraković, osvajač Eurokupa. Bit će s nama i Filip Zovko iz Mostara, jako kvalitetan borac koji je viceprvak Hrvatske u K1 do 81 kg, a moram naglasiti da je to jedna od brojnih kategorija pa ovaj uspjeh govori sam za sebe. Petar Drežnjak, dobri div iz Mostara, superteškaš prvak svijeta u tajlandskom boksu, koji je osvojio naslov u matičnoj državi toga sporta - Tajlandu. Odradit će meč na Pecari po pravilima K1. Meč koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Sanjin Alihodzić, svjetski borac, višestruki prvak države u K1, dokazani borac u profesionalnim mečevima iz Sarajeva, odmjerit će snage s Manojlom Durićem koji je prvak svijeta u savateu. Nećemo puno riječi trošiti na ovaj meč, koji će biti prava poslastica. Antonio Lasić, aktualni prvak države, odradit će meč s dobrim i iskusnim borcem Kenanom Ćatićem. Također, tu je i Lucija Bilobrk, aktualna svjetska prvakinja. I s razlogom ga kao zadnjeg navodim jer dolazi iz najtrofejnijeg borilačkog hrvatskog kluba Put bull Split, dolazi nam kao prvak Europe u K1 i prvak svijeta u tajlandskom boksu. Toni Ćatipović - borac koji svojim umijećem nikoga ne ostavlja ravnodušnim, sposobnosti će nam pokazati protiv Zorana Radića koji dolazi iz Ares Gyma. Ovo je još jedan meč teškaša, ukupno treći na ovoj borilačkoj priredbi, i mislim da je to dovoljan pokazatelj kvalitete ovoga događaja. Stoga pozivam gledatelje da dođu uživati u ovim borbama na Pecaru 5. kolovoza ove godine.

Večernji list: Možete li najaviti sudionike po kategorijama i broj sudionika?

- Pa otkrit ću neke od zanimljivih mečeva:

Vide Prkačin – Luka Veljović, seniori do 58 kg, boks

Andrija Kuzman – Nikola Đukanović, seniori do 75 kg, boks

Zlatko Selimović – Aleksa Kesić, superteška, boks

Adi Duraković – Ermin Herić, kickboks, 72 kg

Ženska borba - kickboks

Dino Lončar – Edhem Hrustić, 86 kg, kickboks

Filip Zovko – Miladin Vranješ, kickboks, 81 kg

Petar Drežnjak – Dragan Dragojević, 91+, kickboks

Sanjin Alihodzić – Manojlo Đurić, 81 kg, kickboks

Antonio Lasić – Kenan Ćatić, 88 kg, kickboks

Toni Ćatipović – Zoran Radić, 91+, kickboks

Prema posljednjim informacijama, očekuje se nastup 24 borca koji će, za očekivati, donijeti vrhunske borbe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije