Boćarska večer u Posušju

Našem dopisniku Dušanu Musi “zlatna boća”

27.11.2018.
u 08:20

U finalu Kupa igrali su boćari BK Ante Rozić iz Mostara i BK Čapljina. Naslovom dvostrukog pobjednika okitio se BK Ante Rozić iz Mostara i pobijedivši prošlogodišnjeg prvaka, ekipu Čapljine, Mostarci su osvojili i 1. mjesto na natjecanju u Prvoj boćarskoj ligi BiH 2018. Tijekom svečanosti uručene su brončane, srebrne i zlatne medalje te pehari prvoplasiranima u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji te u paru za sezonu 2018., a potom i za 2017. godinu, budući da zbog krize u Boćarskom savezu prošle godine nije održana Boćarska večer. Stoga je odlučeno da se pehari i medalje najuspješnijima dodijele ove godine.

Rezultati natjecanja klubova BS BiH u 2018. godini:

Kup: 1. BK Ante Rozić Mostar, 2. BK Čapljina. Odličja im je uručio posuški načelnik Branko Bago. Prva boćarska liga BiH: 1. BK Ante Rozić (Mostar), 2. BK Široki i 3. BK Čapljina. Odličja je uručio član IO Olimpijskog odbora BiH Ivan Brkić. Par klasično: 1. Mate Grubišić i Vlado Sentić – BK Bura Posušje, Mirko Ilić i Nikica Karamatić – BK Čapljina, Marin Sabljić i Željko Kužić – BK Neum i Drago Dodlek i Osman Ganić – BK Napredak Willla Sarajevo. Odličja im je uručio predsjednik NO BS BiH Jozo Budimir.

Pojedinačno klasično: Osman Ganić – BK Napredak Willa Sarajevo, Marinko Mikulić – BK Široki Brijeg, Mate Grubišić - BK Bura i Vladimir Kanevčev – BK Napredak Willa Sarajevo. Odličja je uručio član UO Elektroprivrede HZ HB i zastupnik u Parlamentu Federacije BiH Ivica Pavković. Nagrade su dodijeljene i pojedincima u krugu i preciznom izbijanju.

Posebno priznanje “Zlatna boća” uručeno je novinaru Radija Čapljine Dušanu Musi, dopisniku Večernjeg lista, koji još od sredine devedesetih sustavno prati boćanje nastojeći ga izvući iz sjene tzv. velikih sportova. Priznanje mu je uručio predsjednik BS BiH Mate Grubišić.

Plaketa generalnom sponzoru poduzeću Elektroprivreda HZ HB dodijeljena je za financijsku potporu razvoju boćanja u BiH. Nagradu je dr. sc. Dragi Bagi, izvršnom direktoru za razvoj EP HZ HB, uručio glavni tajnik BS BiH Ilija Tomić. Uručena je i zlatna plaketa Boćarskom savezu Hrvatske, koji postiže izuzetne rezultate u ovom sportu, za podršku razvoju boćanja u BiH. Program je trajao više od tri sata uz nastup mladih iz HKUD-a “Fra Petar Bakula” iz Posušja. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije