Liga MZ Široki Brijeg

Nakon tri poraza u finalu, Knešpolje napokon proslavilo osvajanje naslova

19.08.2021.
u 21:12

U 65. po redu utakmici 20. širokobriješke malonogometne Lige mjesnih zajednica, u velikonogometnom finalu na Pecari, Knešpolje je svladalo Lijevu obalu 2:0 i osvojilo pehar. Golove su (oba u 2. poluvremenu) zabili Juan Manuel Varea, knežepoljski argentinski zet, i Branimir Ćavar. “Kupusarima”, kako sebe nazivaju pobjednici, to je prvi osvojeni naslov prvaka jer su u prošlosti izgubili u četiri finala, piše Večernji list BiH.

- Sve je trajalo više od mjesec i pol. Bilo je naporno, ne i dosadno. Dabogda dogodine bilo još bolje, iako će ovu godinu biti teško nadmašiti. Izgubili smo, ali nismo razočarani. Mogli smo i mi pobijediti. Nismo, nadam se kako ćemo slaviti sljedeće godine. Sve čestitke momčadi Knešpolja. Ta, i oni su se načekali dok su napokon osvojili pehar. Na Lijevoj obali imamo puno dobrih igrača. Nedostajalo nam je zrnce sreće. Ona je ovaj put bila na strani Knešpolja. Nemoj mi ime spominjati, ne želim se “prosipati” u novinama. Piši o igračima, ta ima se što - rekao je nakon finala na Pecari jedan navijač Lijeve obale, malo razočaran porazom.

Hm, tješio se s društvom nakon utakmice uz hladno pivo i tople ćevapčiće, kao i drugi, ne samo pristaše finalista.

- Prošle su između stadiona i dvorane tisuće znatiželjnih. Lijepo je što se uz nogometaše i navijače našla i rodbina, mame i tate, cure i žene, stari i mladi... Neke je odvukao kući prijenos utakmice Šerif - Dinamo, ali su se po završetku mnogi, kao i ja, vratili na stadion. Ostao sam do ponoći, neki su zoru dočekali uz hladnu kapljicu i pjesmu - rekao nam je Zdenko Jelić, djelatnik Športskog saveza, koji je sve 23 večeri turnira proveo u Klancu te 24. večer na Pecari.

Susret je bio iznimno korektan, bez incidenata. Dobro, bilo je “malo puno” pirotehnike... “Ljevaci” su bili premoćniji, onda se igra izjednačila... U nastavku susreta “kupusari” su bili bolji. Mogli su možda zabiti još koji pogodak, ali prigodu utakmice promašio je Ivan Bondža, napadač “lijevih”. Poluvremena su trajala po 40 minuta. Dojma smo kako su neki igrači i to teško izdržali, ali bilo je i pojedinaca koji su ostavljali dojam kako bi s lakoćom odigrali i produžetke. Ili su dobri glumci!

Za Lijevu obalu znoj su lili: Denis Ševo, Luka Vukoja, Wagner Lago Santos, Marin Sesar, Jozo Ivanković, Ivan Bondža, David Zovko, Marko Mikulić, Vinko Zadro, Marko Zlomislić, Pero Ševo (Stipe Sesar, Nikola Mandić, Mateo Čulina, Jure Lebo, Matej Karačić, Mario Mandić i Mario Šudić). Za Knešpolje su zadnji atom snage potrošili: Marko Kožul, Marko Salavarda, Marko Soldo, Pero Barbarić, David Barbarić, Matej Ćorić, Juan Manuel Varea, Branimir Ćavar, Vlado Barbarić, Emil Ćavar, Stipe Ćorić (Ivan Bevanda, Jure Glavina, Ivan Zelenika, Žarko Ćavar, Marinko Glavina, Hrvoje Ćavar i Ante Ćavar).•

Nakon šest pobjeda Ljutog Doca, pet Turčinovića, četiri pobjede Kočerina te po jedne Dobrkovića, Lijeve obale, Ljubotića i Jara, “trenutak slave” dočekalo je Knešpolje. U velikonogometnom finalu na Pecari zasluženo je svladalo Lijevu obalu 2:0. Bila je to 65. utakmica turnira. S dva gola u finalu strijelci su ukupno zabili 321 pogodak. Finale je, uz ostalo, obilježilo dobro suđenje Tomislavgrađanina Stipe Kovačevića. Tijekom turnira suci su podijelili 120 žutih i sedam crvenih kartona. Knešpolje je, uz Rasno, zabilo do finala najviše golova (30), u finalu još dva. Slijede Dobrkovići (26). Najbolji strijelac turnira je Juan Miguel Varea (s golom u finalu 12), drugi je njegov suigrač David Barbarić (9). Pehar za 3. i 4. mjesto dijele Turčinovići i Rasno, pehar za najsportskije ponašanje pripao je Ljutom Docu (samo jedan “žutić”). Rade Bubalo (Turčinovići) najbolji je vratar, dok je David Barbarić (Knešpolje) najbolji igrač turnira. Pehar za najboljega igrača finalne utakmice primio je Branimir Ćavar (Knešpolje)... Po procjeni organizatora, turnir je pratilo više od 60.000 gledatelja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije