Lanjski pobjednik ABA 2 lige loš protiv bh. klubova

Nakon Širokog, i Borac bolji od Zlatibora

26.01.2023.
u 17:07

Prošlogodišnji pobjednik regionalne košarkaške druge lige Zlatibor iz srbijanskog gradića Čajetine ove sezone, unatoč dobrim igrama u tom natjecanju, nema uspjeha protiv bosanskohercegovačkih klubova.

U proteklih osam kola srbijanska momčad upisala je šest pobjeda i doživjela dva poraza. Prvi poraz doživjeli su na prošlom turniru igranom u Sarajevu kada ih je pobijedio Široki, a drugi u osmom kolu od domaćina četvrtog turnira Borca iz Banje Luke, 95:88, piše Večernji list BiH.

Podrška navijača

Do nove pobjede Banjolučanima je značajno i pripomogla podrška njihovih navijača kojih je bilo blizu dvije tisuće u sportskoj dvorani Borik i koji su tijekom cijelog susreta zdušno bodrili svoje ljubimce. Banjolučani su trenutačno najuspješnija momčad u tom natjecanju od bosanskohercegovačkih klubova i nalaze se na diobi trećega mjesta.

Široki nakon poraza u prošlom kolu od Podgorice ima četiri pobjede i četiri poraza te se nalazi u skupini nekoliko momčadi koje će se boriti za završni dio natjecanja i za ulazak u najjače regionalno košarkaško ABA društvo. Treći bosanskohercegovački sudionik tog natjecanja Spars ne igra dobro ove sezone ne samo u regionalnoj ABA 2 ligi, gdje se nalazi pri samome dnu ljestvice, već je slična situacija i u Prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Sarajlijama, koji se nalaze na osmom mjestu, predstoji velika borba u domaćem natjecanju za mjesto koje bi ih odvelo na završni turnir za prvaka Bosne i Hercegovine.

U regionalnoj ABA 2 ligi Helios iz Domžala jedina je neporažena momčad nakon osam kola. U derbiju osmog kola nakon velike borbe pobijedili su sa 74:66 Sutjesku iz Nikšića i zadržali nepobjedivost u ovogodišnjoj sezoni. Iza njih s jednim porazom je drugi slovenski predstavnik u tom natjecanju - Krka iz Novog Mesta.

Široki protiv TFT-a

Farmaceuti su u prošlom kolu s visokih 101:74 pobijedili hrvatskog predstavnika u tom natjecanju Goricu.

Uz Helios iz Domžala i Krku iz Novog Mesta, ostati pri vrhu ljestvice s realnim izgledima za nastavak natjecanja u završnoj fazi imaju Borac iz Banje Luke, Zlatibor iz Čajetine i Sutjeska iz Nikšića, koji se nalaze na diobi trećega mjesta sa šest pobjeda i dva poraza. U devetom kolu turnira u Banjoj Luci Široki će danas s početkom u 15 sati odmjeriti snage protiv makedonskog TFT Skopje, Borac će u susretu odmah poslije njih odmjeriti snage protiv Krke iz Novog Mesta.

Spars i Šenčur na parket će u petak, čime će se zatvoriti deveto kolo tog natjecanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije