ODLUKA NA POLJUDU

Nakon remija u Osijeku evo što Hrvatska mora napraviti za plasman na Svjetsko prvenstvo

Igor Soban/PIXSELL
12.10.2021.
u 07:13

Rusija je slavila protiv Slovenije (2:1) i dva kola prije kraja preuzela vodstvo skupine. Rusija ima 19, a vatreni 17 bodova.

Hrvatska reprezentacija neočekivano je u Gradskom vrtu odigrana neriješeno sa Slovačkom (2:2) i tako je zakomplicirala situaciju u skupini H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Rusija je istodobno slavila protiv Slovenije (2:1) i dva kola prije kraja preuzela vodstvo skupine. Rusija ima 19, a vatreni 17 bodova.

Hrvatsku 11. studenoga čeka gostovanje na Malti, dok će Rusija kod kuće ugostiti Cipar. Zatim tri dana kasnije na Poljudu igraju Hrvatska i Rusija. To je dvoboj koji će po svemu sudeći dati pobjednika skupine budući da se očekuje da će obje momčadi slaviti kolo prije. Računica Hrvatske je jasna - mora slaviti u preostala dva dvoboja kvalifikacija.

U tom bismo slučaju na kraju imali bod više od Rusije i osvojili prvo mjesto. A sve osim pobjede protiv Rusije na Poljudu Hrvatskoj ne bi bilo dovoljno za osvajanje prvog mjesta. 

Podsjećamo, na Svjetsko prvenstvo plasirat će se samo prvoplasirane reprezentacije skupina iz europskih kvalifikacija. Drugoplasirane čeka težak posao jer moraju u dodatne kvalifikacije. Tamo će igrati deset drugoplasiranih momčadi i dva pobjednika skupina Lige nacija. Oni će se boriti za tri mjesta koja vode u Katar.

Raspored do kraja kvalifikacija:

11. studenoga: Malta - Hrvatska, Russija - Cipar

14. studenoga (Poljud): Hrvatska - Rusija

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije