Kup BiH

Nakon pobjede u prvenstvu, Gruđankama i Kup BiH

23.05.2016.
u 07:00

Rukometašice Gruda Autoherc osvojile su pehar pobjednica ženskoga Rukometnog Kupa BiH, ustvari obranile naslov pobjednica iz 2015. godine. U finalnom susretu Grude Autoherc zasluženo su slavile protiv tuzlanskoga Jedinstva Adler (30:19).

Uvjerljive pobjede

Dan ranije u polufinalu rukometašice Jedinstva Adler svladale su Bihać 23 :17, a Grude Autoherc pobijedile ljubuški Izviđač 38:26. U finalu su se sudarile braniteljice naslova Gruđanke i “izazivačice” Tuzlanke. Finalni susret Gruđanke su počele neuobičajeno ozbiljno. Naime, one su u većini nastupa u zadnje vrijeme “puštale” protivnice povesti i dugo držati tijesan rezultat. Tako je bilo i u prvenstvenom susretu ovih ekipa nedavno u Grudama, kada su djevojke trenerice Zlate Zubac tek u 20 – tak posljednjih minuta susreta napravile razliku i do kraja ipak izborile važnu pobjedu. Kao da Tuzlanke iz te utakmice nisu izvukle nikakvu pouku. Govori to i rezultat u 15. minuti – 3:10. Gošće su preko Čuture, Vrančić i Prusine iz brzih protivudara punile mrežu Tuzlanki, a “razbranila” se i njihova vratarka Anica Gudelj, koja je u prvih sedam minuta već imala sedam obrana, a do poluvremena ih je “nabrala” čak dvanaest...Osim toga, napadu su se priključile Braćić i Azinović, dok su kod Tuzlanki samo Katić i Bošković do odmora zabile po dva gola. Poluvrijeme je završilo vodstvom Gruda Autoherc s osam pogodaka razlike (7:15). Na početku nastavka Tuzlanke su iskazale malo više inicijative, te u jednom trenutku smanjile razliku na pet razlike. Trenerica Zubac uzela je “time out” i zapovjedila veću agresiju, koncentraciju i učinkovitost. Rečeno – učinjeno, pa je razlika uskoro opet narasla, sve do konačnih 30:19 za cure iz Gruda.

Dokazale da su najbolje

Gruđanke su na kraju utakmice podigle u zrak trenericu Zubac, koja je nakon pobjede izjavila “da su njezine cure došle nakon osvojenoga i obranjenog naslova prvaka, osvojiti i kup:

- Najbolje smo, to smo i dokazale. Jedinstvo je bilo pod većim pritiskom, sigurno i zbog domaće publike, rekla je Zubac:

- Potpuno zaslužena pobjeda rukometašica Gruda Autoherc. Ostaje mi samo čestitati im, rekao je domaćih Zvjezdan Tomić

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?