Plava noć NK Široki Brijeg

Najveći pljesak odsutnom predsjedniku Miji Jeliću

plava noć
Foto: VL FOTO
1/4
31.01.2016.
u 09:48

U hotelu je Park oko 300 uzvanika do u sitne je sate u vedrom ozračju feštalo u čast širokobrijeških nogometaša

Bilo je po običaju lijepo, veselo, ugodno i raspjevano na tradicionalnoj Plavoj noći NK Široki Brijeg, koja se i ove godine održala u širokobriješkom hotelu Park uz nazočnost oko 300 uzvanika. Na večeri se okupila sadašnja momčad sa članovima stručnog stožera, ali i bivši nogometaši i treneri raznih generacija. Došli su i članovi radne zajednice, klupski sponzori na čelu s dugogodišnjim glavnim sponzorom Mirkom Grbešićem, vlasnikom tvrtke Mepas, predstavnici navijača, predstavnici medija, te gosti iz sportskoga, kulturnog, političkog, gospodarstvenog, vojnog i vjerskog života iz Širokoga Brijega, susjednih općina, kao i gosti iz Republike Hrvatske. Na večeri su bili čelnici NK Osijeka, kluba prijatelja s kojim je Široki Brijeg nekoliko sati ranije igrao prijateljsku pripremnu utakmicu na Blatu (2:1). Od političara na večeri su se viđeni Milijan Brkić,glavni tajnik HDZ Hrvatske, Ivan Šuker, zastupnik u Saboru Republike Hrvatske, Bariša Čolak, dopredsjedavajući u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, ujedno izaslanik Dragana Čovića, predsjednika Predsjedništva BiH... Bili su tu i Denis Lasić, Slađan Bevanda i Ivan Penava gradonačelnik Vukovara u društvu s Mirom Kraljevićem, gradonačelnikom Širokoga Brijega, te brojni drugi uglednici. Nazočnima su se obratili i pozdravili ih direktor kluba Josip Bevanda, te Ivan Šuker i Bariša Čolak, koji su nagrađeni pljeskom za svoje govore i lijepe želje. Ipak, najveći je pljesak upućen predsjedniku kluba, Zlatanu Miji Jeliću, koji iz poznatih razloga fizički nije bio nazočan, ali njegovo se prisustvo i te kako moglo osjetiti... Večeru je blagoslovio župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu fra Stipe Biško. Nakon večere program je tekao u opuštenom ozračju, uz bogatu tombolu, te glazbene nastupe ženske skupine Diva i tamburaški sastav Domano. Novinar Večernjaka i humorist Frano Vukoja pričao je vedre zgode i viceve iz nogometnog i ostaloga života. Direktor Bevanda darovao je umjetničke slike dvojici bivših zaslužnih nogometaša, braći Ivici i Damiru Džidiću. Slavlje je trajalo do kasno u noć, pa su najuporniji gotovo dočekali izlazak sunca... Naravno, među njima nije bilo nogometaša, koji su prvi napustili hotel. Njih je već ujutro čekao trening, jer trener Musa nije baš imao razumijevanja za napore koje su momci uložili prethodni dan na Blatu kako bi pobijedili Osijek:

-Imali smo jutros trening. Ništa strašno, navikli smo, ali do ponedjeljka slijedi odmor, rekao nam je jučer Stipo Marković.

Utakmica protiv Osijeka imala je dva različita poluvremena. Prvo je bilo dosta nezanimljivo, drugo znatno sadržajnije i bogatije prigodama za jedne i druge. Široki je pobijedio 2:1 (Ivanković i Menalo), a mogao je i uvjerljivije. Kod 2:0 "prosuo" je niz velikih prigoda, uz ostalo Wagner je zapucao jedanaesterac. Na kraju je Osijek ublažio poraz odličnim pogotkom Peročevića, pa mogao i izjednačiti...

-Osječani su odigrali više pripremnih utakmica, njima uskoro kreće prvenstvo (13. veljače – pp), a nama tek predstoji pravo uigravanje. Još ćemo mi igrati pripremne utakmice u kojima će svi igrači dobivati minutažu.Ali, već od srijede kada igramo protiv Branitelja, jedni će igrati 60, drugi 30 minuta, kaže trener Slaven Musa, koji je bio zadovoljan većinom onoga što su pokazali njegovi nogometaši, posebice činjenicom da nema ozljeda. Jedini koji je još izvan stroja je Jozo Špikić, nakon što ga je "unazadila" ljetošnja ozljeda koljena:

-Nevolje su prošlost. Ozdravio sam, dugo trenirao "sa strane", ali od ponedjeljka krećem punom snagom, kaže Špikić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?