odmor u hercegovini

Najvažnije je da smo Hrvatsku uveli u elitno europsko društvo

25.07.2017.
u 07:00

Hrvatska mlada reprezentativka Andrea Marić odigrala je odličnu sezonu i na klupskom i na reprezentativnom planu. U Sloveniji je opet s Athlete Celjem osvojila naslov prvakinja Slovenije, a u dresu Hrvatske je na nedavno završenom Europskom prvenstvu za djevojke do 20 godina bila stožerna igračica koja je dala sve od sebe da Hrvatska iz europske B Divizije uđe u A Diviziju ili jednostavnijim i razumljivijim jezikom rečeno iz europske druge lige u elitnu europsku prvu ligu. Svi su očekivali da će biti izabrana MVP igračicom cijelog prvenstva, jer njezine brojke idu u prilog tom očekivanju.

Učinak u brojkama

Najviše skokova imala je na cijelom prvenstvu, zajedno sa suigračicom Anitom Kelava bila je najbolja blokerica prvenstva, druga je po valorizaciji, odmah iza Ukrajinke Olge Yatskovets, a od sedam ukupno odigranih utakmica na pet ih je ostvarila double-doubles što je svrstava na drugu poziciju, opet iza spomenute Ukrajinke. Ova 195 cm visoka Posušanka, koja igra na poziciji centra, rođena 6. 10. 1997. godine bez dvojbe je svojom igrom skrenula pozornost na sebe mnogih košarkaških stručnjaka. Ona je europsko prvenstvo u Izraelu, kao izlog onog najboljeg što europska ženska košarka ima, iskoristila na najbolji mogući način.

- Kako si ti doživjela uspjeh u Izraelu?

- Auhh, to je stvarno jedan od najboljih osjećaja u mom životu. Jedno posebno iskustvo puno radosti, sreće i smijeha. Ovo je stvarno za mene bilo nešto što ne mogu opisati riječima. Ovo je Božji dar.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije