Izbor sportaša

Najbolji sportaši Andrej Vištica i Marija Boras

04.02.2016.
u 07:15

U ljubuškoj Gradskoj vijećnici upriličeno je svečano proglašenje najboljih sportaša Ljubuškog za 2015. godinu. Titulu najboljeg sportaša ponio je triatlonac Andrej Vištica, a najbolje sportašice rukometašica Marija Boras. Najbolji mladi sportaš do 18 godina je rukometaš David Mandić, najbolja mlada sportašica do 18 godina je rukometašica Martina Šumelj, a najbolji sportski klub Rukometni klub Izviđač. Općinska vlast, koja je ovu priredbu uvrstila u program obilježavanja Dana općine Ljubuški, preko svoga Ureda društvenih djelatnosti koji organizira Izbor najboljih sportaša, dodijelila je slavljenicima priznanja u obliku diploma, pehara i novčanih nagrada. Uručili su ih općinski načelnik Nevenko Barbarić, predsjednik Općinskog vijeća Tihomir Kvesić, županijski ministar financija Toni Kraljević i predsjednik Skupštine Zapadnohercegovačke županije Ante Mišetić.

Novo sportsko ime

Inače, Andrej Vištica je novo sportsko ime Ljubuškog. Istaknuo se u triatlonu, atletskom natjecanju u trima disciplinama: plivanju, biciklizmu i trčanju. Hrvatski je profesionalni triatlonac sa zavidnim brojem odličja i dobrih rezultata: 1. mjesto Embrunman 2015., 1. mjesto Challenge Vichy 2014., 1. mjesto na Europskom prvenstvu u dugom triatlonu 2013., u Vichyju u Francuskoj, 2. mjesto na Ironman Walesu, šest puta prvak Hrvatske. Ima položaj “vrhunskog sportaša 1. kategorije” pri Hrvatskom olimpijskom odboru.

- Hvala mom Ljubuškom na izboru. Drago mi je što se u rodnom kraju prepoznao moj trud, posebice stoga što je triatlon kod nas, a i šire, dosta nepoznat sport - rekao je Andrej koji se priprema u Makarskoj za nastup u Južnoj Africi u travnju.

Drugi put zaredom najbolja ljubuška sportašica je Marija Boras, rukometašica RK Izviđač Autotransport.

Velika čast

- Velika mi je čast u jednom ovakvom mjestu gdje je sport jako bitna stvar, osvojiti ovakvu titulu. Rukomet treniram već 15 godina i treba puno uložiti kako bi se došlo do rezultata i uspjeha - kaže Marija, studentica socijalnog rada.

Martina Šumelj je vrlo uspješna vratarka ŽRK Izviđač Autotransport i bivša kadetska reprezentativka BiH. - Rukometom se bavim osam godina, a posljednjih pet sam u seniorskom sastavu. Za uspjeh je potrebna volja i puno treniranja i rada - kaže Martina Šumelj, najbolja sportašica do 18 godina i odlična učenica Ekonomske škole. David Mandić je, kao kapetan RK Izviđač i juniorski reprezentativac Hrvatske, zaradio titulu najboljeg sportaša do 18 godina, a RK Izviđač je ove godine 17. put osvojio naslov najboljeg sportskog kolektiva, od ukupno 19 dosadašnjih izbora najboljih ljubuških sportaša.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?