Dva najbolja kluba Premijer lige i hercegovački rivali u velikom derbiju

Najbolji nogomet se igra u Hercegovini, a Zrinjski i Široki to žele pokazati

derbi
Foto: Stojan Lasić
22.11.2014.
u 10:29

Vremenska prognoza danas bi od 13 trebala biti sklona ljubiteljima nogometa koji planiraju u živo pratiti derbi

U taboru Zrinjskog današnju (13 sati) derbi utakmicu čekaju s manje psihičkog pritiska nego neke utakmice koje “moraju dobiti”. Šef struke Branko Karačić je jučer i objavio sastav Dujković - Zlatić, Graovac, Katanet i Stojkić - Simeunović, Radulović, Petrak, Đurić, Crnov - Nikolić.

Utakmica bez favorita

- U derbijima nema favorita, pa je tako i protiv Širokog Brijega. Utakmica je to koja može puno donijeti i njima i nama, te bez obzira na kadrovske probleme mi vjerujemo kako ćemo uspješno završiti godinu u kojoj smo osvojili naslov prvaka i možemo se poravnati s Širokim na vrhu ljestvice. Ne vjerujem kako će se ponoviti onako dramatična utakmica kao prošle godine. Široki ima kvalitetne igrače, ali mi uopće ne zaostajemo za njima, možda imamo i bolje igrače. Vjerujem kako ćemo pružiti kvalitetnu izvedbu i uz potporu naših navijača doći do onoga što svi želimo. Svi se nadamo dobroj utakmici i ovo je definitivno derbi lige. Ova utakmica ne zaostaje za susretom Želje i Sarajeva. Naravno, ti klubovi dolaze iz glavnog grada pa imaju malo više medijske pozornosti. Ipak, za sarajevski derbi, koji sam prvi put u životu gledao nedavno, mogu reći kako onakva utakmica nije dobra za nogomet - kazao je trener Zrinjskog Branko Karačić. Napadač Stevo Nikolić u prošlosezonskom derbiju odigranom u Mostaru postigao je dva pogotka u utakmici velikog preokreta:

- Baš kao i cijela momčad jedva čekam početak utakmice i da pobijedimo. Vjerujem kako će to biti odlična utakmica jer obje momčadi teže nadigravanju, tako da će gledatelji moći uživati. Volimo igrati derbije na svome terenu jer je tada ozračje odlično, a siguran sam da će i sutra biti tako. S medijima je jučer razgovarao i krilni igrač plemića Deni Simeunović koji je kazao:

- Mislim kako smo bolja momčad i na našem stadionu uz dobru potporu navijača teško nas itko može pobijediti, tako da vjerujem u pobjedu, uz sav respekt Širokom - rekao je Simeunović. Trener Širokobriježana Slaven Musa jučer je u vrijeme današnje utakmice održao posljednji trening na Blatu i nakon toga odredio sastav. Ima širok izbor kandidata, ali vjerojatno će danas Pod Bijelim brijegom početi utakmicu s jedanaestoricom: Soldo – Ćorić, Brekalo, Pandža, Marković – Landeka, Kožulj – Ćorluka, Wagner, Zakarić – Mihaljević.

Dobro radili u stanci

Dvojbe postoje oko mjesta zadnjega veznog, pa neće biti iznenađenje ako od početka zaigraju Pehar, Plazonić ili Ivanković. Ivanković je kandidat i za mjesto u napadu gdje velike izglede za nastup ima i Buhač. Mnogi spominju onu čuvenu i šokantnu proljetnu utakmicu u Mostaru kada je Široki Brijeg do 82. minute vodio 2:0, imao prigode zabiti i treći pogodak, a onda u hičkokovskoj završnici izgubio 2:3: - U stanci smo radili jako dobro te smo spremni i raspoloženi za dobru predstavu. Proljetnoj je utakmici mjesto u arhivi. Ona je bila i prošla. Neće biti dobro ako budemo o njoj razmišljali, moramo se koncentrirati na današnji susret - izjavio je trener Musa, a slično razmišljaju i nogometaši: - Spremni smo, zdravi smo, raspoloženi za igru... Čemu se nadam? Pa, da ćemo odigrati najbolje što znamo kao momčad i pojedinačno. Ovo je derbi, može biti svakakav rezultat, ali se nadam kako će za nas biti povoljan - rekao nam je uoči posljednjeg treninga dobro raspoloženi Goran Zakarić, koji se iz Izraela vratio odmoran, jer ga (već bivši) izbornik Sušić nije uvodio u igru. I Wagner, zadužen za kreaciju pogodaka suigračima, šest puta i strijelac u derbijima protiv Zrinjskoga kaže: - Dat ćemo sve od sebe za što bolji rezultat. Spremni smo, pa se nadam kako će tako i biti. Sigurno će nas i Škripari podržati - kaže poslovođa Širokog, koji u ponedjeljak leti na odmor u rodni Brazil gdje nije boravio pune dvije godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije